ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ανησυχία για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Αντιμέτωποι με την υποχρέωση να καταβάλουν το φόρο εισοδήματος σε μία δόση, εφάπαξ,  βρίσκονται πολλοί φορολογούμενοι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Δηλώσεις που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο, ακόμη και τον Ιούνιο, δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί, λόγω των διασταυρώσεων εσόδων και δαπανών που κάνει το Τaxisnet, αλλά και των ελέγχων που διενεργούνται  στις εφορίες, στις οποίες καλούνται να μεταβούν οι πολίτες σε περιπτώσεις που κρίνεται επιβεβλημένος ο έλεγχος παραστατικών για δαπάνες.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις που οι έλεγχοι γίνονται, το Taxis δεν ενημερώνεται καθώς το λιγοστό προσωπικό των ΔΟΥ δεν επαρκεί για να κάνει ελέγχουν και παράλληλα να ενημερώνει το σύστημα .

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί περί τα 3.000.000 φορολογικές δηλώσεις   σε σύνολο 5.600.000, από τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει φόρους άνω των 2 δισ. ευρώ.

Άγνωστο όμως είναι το κατά πόσο θα επαληθευτούν οι εισπρακτικές φιλοδοξίες του ΥΠΟΙΚ αφού πολλοί φορολογούμενοι δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πολλώ δε μάλλον αν πρέπει να καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος σε μία δόση. Έτσι,εκτιμάται ότι δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα αφήσουν την οφειλή να γίνει ληξιπρόθεσμη ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση και, στην εξόφληση του φόρου σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Πηγή : http://www.voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου