ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Όχι στα πάρεργα των συναδέλφων συνοδών ασφαλείας ...

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και μέλος της Α.Ν/Α.Σ.Α., ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος,  με προσωπική του επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν τις εξωυπηρεσιακές αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε υπηρεσίες συνοδευτικής ασφάλειας, ζητά την πλήρη τήρηση των καθηκόντων που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις με σκοπό την αποφόρτηση των συναδέλφων και την αποφυγή παρέργων.




                        E Π Ι Σ Τ Ο Λ Η                                          27/08/2013


ΠΡΟΣ:   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ο.ΑΣ.Υ)
ΘΕΜΑ:   «ΣΥΝΟΔΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ-ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

   Προσφάτως δημοσιεύματα τόσο στον ηλεκτρονικό, όσο και στον έντυπο τύπο κάνουν λόγο για συνοδούς ασφάλειας  προσώπων, στους οποίους ενδεχομένως να ανατίθενται αλλότρια καθήκοντα, πέραν εκείνων που ανάγονται στην αποστολή τους.
   Το παραπάνω ζήτημα, όπως γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πλήττει το κύρος του σώματος μας, όσο και την υπόσταση των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, αλλά κυρίως αντιβαίνει κανονισμούς και διατάγματα  για τα οποία είμαστε επιφορτισμένοι με την τήρηση τους. Συγκεκριμένα στο άρθρο 156(συνοδείες ασφάλειας προσώπων) του προεδρικού διατάγματος 141/91 με σαφήνεια ορίζονται τα καθήκοντα των συνοδών ασφάλειας προσώπων και δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την παρ. 7 του ανωτέρω άρθρου, η εκτέλεση άλλων καθηκόντων πέραν της αποστολής τους.
   Είναι αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι μας ,που εκτελούν τα ιδιαίτερα καθήκοντα συνοδείας  προσώπων,  απερίσπαστοι θα πρέπει να επιτελούν το έργο τους ,χωρίς προσμίξεις ενασχολήσεων που ανάγονται  σε καθηκοντολογιο, άλλου είδους υπαλλήλων , των οποίων  τα καθήκοντα είναι εξίσου σεβαστά αλλά παντελώς διαφορετικά.

Κύριε Πρόεδρε,

Στα πλαίσια των  αρμοδιοτήτων της ομοσπονδίας μας ,είναι απαραίτητο να ληφθούν πρωτοβουλίες από πλευράς μας,  για την τήρηση του διατάγματος που αφορά την προβλεπόμενη εκτέλεση καθηκόντων των συνοδών ασφάλειας και να καταγγέλλεται παράλληλα η επιφόρτιση καθηκόντων  με αλλότρια προς την αποστολή τους πάρεργα, που δεν συνάδουν με την φύση του αστυνομικού λειτουργήματος μας.

Με εκτίμηση,
ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος,

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ Α.Ν/Α.Σ.Α (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου