ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παγώνουν προσωρινά οι οικονομικές συναλλαγές στα δικαστήρια

Σε προσωρινή παύση σχεδόν κάθε πληρωμής που σχετίζονται με τα δικαστήρια, προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης με εγκύκλιο του Ν. Παρασκευόπουλου.


Έτσι καθόλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δεν θα καταβάλλονται ούτε οι εγγυήσεις που επιβάλλονται για να αφήνονται ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, ούτε χρήματα για να μετατρέπονται οι ποινές, ούτε παράβολα για υποβολή μηνύσεων ή άλλων ένδικων μέσων.

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώνονταν κάθε μέρα στα δικαστήρια της χώρας, όμως όσο διαρκεί η αργία των τραπεζών δεν θα είναι πλέον υποχρέωση των πολιτών που ασκούν δικαστικές πράξεις ή υπόκεινται συνέπειες λόγω παραβάσεων , η καταβολή τους.

Δηλαδή αν ο ανακριτής αποφασίσει πως ένας κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, η καταβολή της θα πρέπει να γίνει μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας και όσο διαρκεί ο άνθρωπος αυτός θα μπορεί να είναι ελεύθερος χωρίς να έχει καταβάλλει τα χρήματα.

Η εγκύκλιος, όπως αναφέρει το news247, απευθύνεται προς όλα τα Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας και αναφέρει πως αναστέλλεται, λόγω ανωτέρας βίας, για όσο διάστημα συνεχίζεται η τραπεζική αργία, η υποχρέωση εκπλήρωσης πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων και ιδίως καταβολής εισφορών, παραβόλων, γραμματίων και δικαστικών ενσήμων, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφ άπαξ ή σε δόσεις χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής.

Χαρακτηριστικά στο τέλος αναφέρεται πως «αυτονόητο είναι ότι με τη λήξη της τραπεζικής αργίας αίρεται και ο σχετικός λόγος ανωτέρας βίας και αναβιώνει η υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων οικονομικών υποχρεώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου