ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο τομέα προχωράει σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα νέα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. 


Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 19:00 συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. 

Επίσης, το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: «Βαρέλι δίχως πάτο η λιτότητα – απεργούμε όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα»

«Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ», επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Mε απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η ομοσπονδία αποφάσισε εκτός από γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να ανακοινώσει 24ωρη απεργία για σήμερα.

Κλειστά τα Φαρμακεία 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί ενώ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών».

Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (πεζόδρομος Κοραή) στις 7 το απόγευμα.

Πηγή: real.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου