ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικοί στην Ξάνθη για την φυματίωση – Εκπαιδευτική δράση

Την κινητοποίηση των Αστυνομικών προκάλεσε το πρόσφατο κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε κρατούμενο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε, για την ενημέρωση του προσωπικού της Αστυνομίας, να διοργανώσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις μεταδοτικές ασθένειες.


Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η σωστή πληροφόρηση των Αστυνομικών, αλλά και πολιτών που παρακολούθησαν το σεμινάριο, σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες μιας και ως γνωστόν οι Αστυνομικοί αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, δεδομένων και των συνθηκών που ασκούν τις υπηρεσίες τους.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο των Αστυνομικών επισημαίνει πως “με αφορμή το κρούσμα φυματίωσης που διαπιστώθηκε στα κρατητήρια της Δ.Α. Ξάνθης και επειδή οι αστυνομικοί ανήκουν σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου,  λόγο της καθημερινής επαφής με άτομα φορείς ύποπτων νοσημάτων, διοργάνωσε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της διεύθυνσης, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «μεταδοτικές ασθένειες» και ομιλήτρια την πνευμονολόγο κ. Μπουσμπουκίλια Στυλιανή πρώην διευθύντρια της πνευμονολογικής  κλινικής Καβαλάς.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ενδιαφέρων εκτός από τα μέλη μας η διοίκηση της Δ.Α .Ξάνθης,

Η ομιλήτρια έκανε ιστορική αναδρομή του ιού της φυματίωσης, εξήγησε τι ακριβώς είναι, οι τρόποι μετάδοσης, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε. Στην συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
     
Η γνώση του προσωπικού  της αστυνομίας επί του θέματος επανέφερε την ηρεμία στον εργασιακό μας τομέα και έθεσε  την συγκεκριμένη εκδήλωση ως επιτυχημένη .Στο μέλλον το σωματείο μας θα διοργανώσει και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις έτσι ώστε τα μέλη μας να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση για την διαφύλαξη της υγείας του”.Πηγή : thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου