ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μεταθέσεις....τι δύσκολο πράγμα...του Γιώργου Μπαρμπαλέξη

Θλίψη, οργή και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους περισσότερους συναδέλφους μας οι οποίοι πριν μερικούς μήνες συμπλήρωναν την αίτηση μετάθεσης.

Ο αριθμός των θέσεων ήταν γνωστός, δεν ήταν όμως σε καμία περίπτωση ανάλογος της ζήτησης των συναδέλφων μας αλλά και των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.
Για ακόμη μία χρονιά, συνάδελφοι που πήραν στα χέρια τους τις λίστες με τα μόρια, αντίκρισαν τα ονόματα τους να κατρακυλούν στην σχετική επετηρίδα αφού τους προσπέρασαν συνάδελφοι που μετατίθενται εκτός αντικειμενικών κριτηρίων.
Τα χρόνια δυστυχώς περνούν, οι φωνές για την αλλαγή του ισχύοντα κώδικα μεταθέσεων πληθαίνουν, προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι αλλά δυστυχώς ο κώδικας παραμένει ο ίδιος και ας έχουν εντοπιστεί στα άρθρα του τεράστιες αδικίες και ας έχουν τονισθεί πολλές φορές στο παρελθόν...
Πρέπει επιτέλους να γίνει διαχωρισμός των θέσεων μετάθεσης με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια.
Οι συνάδελφοι που μετατίθενται σύμφωνα με τις εξαιρέσεις που θέτει το άρθρο 3 του Π.Δ. 100/2003 θα πρέπει να μετατίθενται κατ’ εξαίρεση και να μην καταλαμβάνουν τις κενές θέσεις που έχουν ανακοινωθεί για το τρέχον έτος.
Είναι βέβαιο, ότι η εξαίρεση τους αυτή θα δώσει προοπτική και ελπίδα στον συνάδελφο να υπηρετήσει κάποτε στο τόπο συμφερόντων του....




ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος-Στυλιανός
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.-Σ.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου