ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ποτέ ένα σχολείο δεν έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε μια «φυλακή»...

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με την παρακάτω της επιστολή τονίζει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Τ.Δ.Α. Ξανθής και επιζητεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ την λύση του προβλήματος που προέκυψε με τη Σχολή.


ΠΡΟΣ
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
(μέσω ΠΟΑΣΥ)

Κύριε Υπουργέ,

Η συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με λύπη πληροφορήθηκε, την πρόθεση σας για την μη επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Ξάνθης γεμίζοντας με απογοήτευση και αγανάκτηση την ένωση μας και την τοπική κοινωνία.

Το Τ.Δ.Α Ξάνθης εδρεύει εντός κατοικημένης περιοχής πλησίον της Εθνικής οδού Ξάνθης Καβάλας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και σχολικών συγκροτημάτων σε αντίθεση με τα λοιπά κέντρα κράτησης με ότι συνεπάγεται αυτό σε μια πολυπολιτισμική περιοχή όπως είναι η Ξάνθη.

Το Τ.Δ.Α. Ξάνθης αποτελούσε πρότυπο των σχολών αστυφυλάκων στην Ελλάδα τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και των υλικοτεχνικών υποδομών όσο και για την εκπαίδευση των δοκίμων.

Η σχολή Αστυφυλάκων πέρα από τα οικονομικά οφέλη που παρείχαν στον τόπο δημιουργούσαν και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η ύπαρξη κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρνητικό κλίμα στην τοπική κοινωνία.

Επιζητούμε την επαναλειτουργία της σχολής καθότι ποτέ ένα σχολείο δεν έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε μια «φυλακή».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέτρος ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ                                   Νικόλαος ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ


Πηγή : skanx.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου