ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Σ.Α.Σ. : Να μην πληγώσετε ξανά ηθικά, την αστυνομική οικογένεια

Αλγεινή εντύπωση μιας προξένησε η καταγγελία των συναδέλφων, ότι η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ-α Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαγόρευσε το Σάββατο 6-6-15 την είσοδο στο Κυλικείο και τις τουαλέτες της Βουλής, συναδέλφων της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, που ήθελαν για αυτονόητο ανθρώπινο λόγο να κάνουν χρήση τους.


Αρχικώς δεν θέλαμε να πιστέψουμε την καταγγελία του συναδέλφου, αφού η Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάττει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας.   

Ωστόσο η αντικειμενική διασταύρωση της καταγγελίας, απέδειξε ότι είναι αληθινή και μας άφησε όλους σύξυλους. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι η πολιτικός που δίνει λυσσαλέα μάχη για την προάσπιση της δημοκρατικής ομαλότητας, θα υπ έπεφτε σε ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό ολίσθημα.

Προφανώς η κ-α πρόεδρος της Βουλής, που επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου τυπολατρία στα μέχρι σήμερα πολιτικά δρώμενα της χώρας, στάθμισε στην απαγόρευσή της, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που ήθελαν να μπουν στην Βουλή, δεν έχουν την τυπική προβλεπόμενη από το Νόμο εξουσιοδότηση εισόδου στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων.

Όμως κ-α πρόεδρε, οι Έλληνες Αστυνομικοί των μισθών πείνας, που εκθέτουν τα στήθη τους στα καλάσνικωφ του οργανωμένου εγκλήματος για 800-900 ευρώ, είναι οι από το Σύνταγμα εντεταλμένοι φύλακες της δημόσιας ασφάλειας, της κοινωνικής γαλήνης και των αστικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. 

Θα είναι οδυνηρό έτσι να τους υποπτεύεστε ως πιθανούς δράστες τέλεσης ποινικού αδικήματος κατά της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ώρα που η ίδια η Βουλή τους καλεί να διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα, για να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία της και την δημοκρατική τάξη σ΄αυτήν.

Πιστεύουμε ακραδάντως ότι η τυπολατρική αυτή συμπεριφορά σας αδικεί κατάφωρα την οικογένεια των Ελλήνων Αστυνομικών, που τόσο αίμα έχουν χύσει για να διαφυλάξουν την τάξη και την ηρεμία στον τόπο. Και σας παρακαλούμε με νηφάλια φωνή και δημοκρατικό ήθος, στο όνομα καμίας τυπικότητας, να μην πληγώσετε ξανά ηθικά, την αστυνομική οικογένεια, που υπάρχει για να υπηρετεί θυσιαστικά την δημοκρατική τάξη και την γαλήνη στην χώρα.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου