ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

H ώρα ζυγώνει… «Θα εκφράσουμε το νέο»… Θα υπηρετήσουμε «οράματα»… Θα «ανταμώσουμε ξανά με τον συνάδελφο μας», του Χρήστου Συνδρεβέλη

Συναδέλφισσα-ε, Σύνεδρε του 25ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου,


Το 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, βρίσκεται προ «των πυλών». Μέσα από αυτό θα αναδειχτεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, μιας και η παρούσα ολοκλήρωσε τον ιστορικό της κύκλο.


Θα ήμασταν άδικοι αν δεν αναγνωρίζαμε στην παρούσα διοίκηση της ομοσπονδίας τουλάχιστον προσπάθεια επίλυσης ζητημάτων, που πρόεκυψαν στο χρονικό διάστημα της θητείας της, το οποίο ομολογουμένως διάστημα, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από βατότητα στα προβλήματα που πρόεκυψαν, τόσο για εμάς, όσο και για την ίδια την κοινωνία μας ευρύτερα.

Όμως συναδέλφισσα–ε, μας επιτρέπουν άραγε, οι δύσκολοι καιροί να αρκεστούμε, στην προσπάθεια;; Σαφέστατα και όχι ….Η μόνη διέξοδο μας είναι να εστιάσουμε, στην αποτελεσματικότητα. Η διαπίστωση των προβλημάτων και η αποτύπωση τους, σε καλουπωμένες ανακοινώσεις έχει κουράσει, είναι αναχρονιστική και αναποτελεσματική.Ο διαπιστωτικός συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει «ιδρώτα στο αυτί κανενός».

Δεν έχουμε περιθώρια για άλλα πειράματα… δεν έχουμε δυνατότητα να περιμένουμε ακόμη λίγο … Ήρθε η ώρα να υπηρετήσουμε τα οράματα και όχι τους αρχηγούς, τα ονόματα και τους ομαδάρχες.

Ήρθε η ώρα να υπηρετήσουμε το όραμα της αναβαθμισμένης εκπαίδευσης μας, της αναγνώρισης των σπουδών μας, το όραμα ενός δικαιότερου βαθμολογίου ειδικότερα για τους χαμηλόβαθμους της ΕΛ.ΑΣ, ενός σύγχρονου και αναβαπτισμένου καθηκοντολογίου και πειθαρχικού δικαίου, που δεν θα μετακυλύει μονίμως τις ευθύνες στην «καμπούρα του Αστυφύλακα».

Ήρθε η ώρα, να απαιτήσουμε από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως την αναγνώριση του έργου μας, μέσα από νομοθετήματα και όχι με δήθεν φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Με θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για την υποχρέωση της, στην εξασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας, που θα προστατεύει την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα. Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να αποφανθεί ξεκάθαρα εν τέλει, αν θεώρει το επάγγελμα μας «επικίνδυνο και ανθυγιεινό».

Ήρθε η ώρα της απαίτησης για την οριστική και καθολική απαλλαγή μας, από τα πάρεργα που έχουν κατακλύσει τον οργανισμό μας, για το κλείσιμο «των παραθύρων», όσον αφορά των κώδικα των μεταθέσεων μας… για την δημιουργία προοπτικής στους εγκλωβισμένους, εκτός του τόπου συμφερόντων, συναδέλφους μας.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν εμπεριέχουν ουδένα δημοσιονομικό κόστος και όμως μέχρι και σήμερα η υλοποίηση τους βρίσκεται σε στάδιο «θεωρητικής αναζήτησης».

Η νεα διοίκηση που θα προκύψει, δεν έχει περιθώρια ολιγωρίας, με αλληλεγγύη και τιθασεύοντας παραγοντισμούς, πρέπει να συνεχίσει το έργο της απαλλαγμένη από προσωπικές φιλοδοξίες και κυρίως με συλλογική σχεδίαση των προοπτικών και των στόχων της... Μόνον έτσι θα ξανανταμώσουμε με τον συνάδελφο μας.

Χωρίς φωνές και οπαδισμούς, με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στους συναδέλφους μας, ως μέλος της παρέας της Σ.Α.Σ, διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε την θέληση να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα μας...

Με εκτίμηση,
ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α - Σ.Α.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου