ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ομοσπονδίες ζητούν να μην ανακληθούν οι προγραμματισμένες άδειες

Μετά τα απανωτά δημοσιεύματα του bloko.gr για την απαγόρευση των αδειών των αστυνομικών αμέσως μετά τη δημοσίευση το πρωί του Π.Δ. με το οποίο σφραγίστηκε η Βουλή και την παράθεση πληροφοριών αναφορικά με τις εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να
παρακαμφθεί ο σκόπελος του όποιου αδιεξόδου που δημιουργεί στο προσωπικό η ανατροπή στον Χριστουγεννιάτικο προγραμματισμό,
κάτι που προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια των αναγνωστών, οι Ομοσπονδιες με επιστολή στον Κικίλια ζητούν τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της πρόωρης διάλυσης της Βουλής, με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου 2015, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο και συνακόλουθα αναπροσαρμόζουν τον προγραμματισμό τους οι επιφορτισμένες με τη διαδικασία των εκλογών δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 12 του Π.Δ. 27/1986:

«1. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και για όσο χρόνο διαρκούν οι ανάγκες αυτές, μπορεί, με πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να αναστέλλει τη χορήγηση των αδειών να περιορίζει τη διάρκεια αυτών ή να ανακαλεί τις άδειες που έχουν χορηγηθεί.

2. Δεν χορηγούνται άδειες, εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών και για όσο χρόνο ορίζεται από την Εκλογική Νομοθεσία. Στην περίπτωση αυτή οι άδειες που διανύονται, εκτός των αναρρωτικών, αδειών κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικών για την αλλοδαπή και ειδικών αδειών εξετάσεων, ανακαλούνται αυτεπάγγελτα και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους. Σ” εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου άδεια από τον Αρχηγό του Σώματος, εκτός αν το θέμα αυτό ρυθμίζεται διαφορετικά από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία».

Επειδή οι πολιτικές εξελίξεις συνέπεσαν με την εορταστική περίοδο και την από προ πολλού χρόνου προγραμματισμένη χρήση κανονικών αδειών εκ μέρους πολλών αστυνομικών μετά των οικογενειών τους, αυτονόητο είναι ότι τα προβλήματα που προκύπτουν πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα έτσι ώστε αφενός να μην διαταραχθεί το ιερό δικαίωμα της άδειας αφετέρου δε η εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Προς τούτο σας καλούμε να εκδώσετε τις δέουσες υπουργικές αποφάσεις ώστε να μην ανακληθούν οι άδειες άμεσα αλλά τουλάχιστον μετά τις 10 Ιανουαρίου 2015, οπότε λήγουν οι προγραμματισμένες άδειες για τους περισσότερους εκ των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας.

Αυτονόητο είναι επίσης ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατηρεί την δυνατότητα ανάκλησης των αδειών εφόσον συντρέχουν έκτακτες προς τούτο ανάγκες."

2014 poaxia poasy  no ypografes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου