ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

" Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις με επαχθείς επιπτώσεις για τους αστυνομικούς", μέλη της Σ.Μ.Σ. ζητούν σπάσιμο του γόρδιου δεσμού

Εξάμηνη παράταση ή κατάργηση του άρθρου που καταργεί την αυτοτέλεια του ΤΕΑΠΑΣΑ; Στην πρώτη περίπτωση και εάν ολα πάνε σύμφωνα με τις προσδοκίες, το ταμείο αναμένεται να λειτουργήσει υπό καθεστώς μόνιμης εποπτείας και άρσης ανά πάσα στιγμη της ύπαρξης του, καθώς το επικουρικό τμήμα θα εκχωρηθεί στο ΕΤΕΑ, ενώ το προνοιακό (εφάπαξ) που είναι βιώσιμο για περίπου 3 έως 4 δεκαετίες θα παραμείνει στη σημερινή μορφή του.


Τα μέλη της Συνδικαλιστικής Μάχιμης Συσπείρωσης Αστυνομικών Αθήνας (ΣΜΣ) έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. 

"Συνάδελφοι οι αναλογιστικές μελέτες που θα παρακολουθήσετε στα παρακάτω βίντεο εκπονήθηκαν από την ΠΟΑΣΥ έπειτα από την ψήφιση του Ν. 4281/2014 με τον οποίο η κυβέρνηση έβαλε το εκβιαστικό δίλλημα στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές  οργανώσεις να αποφασίσουν αν ο ασφαλιστικός μας φορέας (ΤΕΑΠΑΣΑ) υπαχθεί στο ΕΤΕΑ(Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) ή αν θα μετατραπεί  σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ) όπως προβλέπει  το άρθρο 220 του συγκεκριμένου νόμου.

Αν και στο συνέδριο μας ελάχιστοι ευτυχώς σύνεδροι  ζήτησαν από  το προεδρείο του συνεδρίου να τεθεί σε ψηφοφορία  αν ο ασφαλιστικός μας φορέας θα μετατραπεί  σε Επαγγελματικό Ταμείο  η απόφαση του συνεδρίου ήταν ξεκάθαρη "Άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Να υπάρξει παράταση –τουλάχιστον εξάμηνη- των οριζομένων προθεσμιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης όλων των μελών, μέσω Γενικών Συνελεύσεων ……"

Από ότι πληροφορούμαστε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει  έτοιμη  σχετική τροπολογία προκειμένου  να παραταθεί για έξι μήνες η προβλεπόμενη από το άρθρο 220 του Ν.4281/14 επιλογή μετατροπής των ασφαλιστικών μας ταμείων σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης ή ένταξής τους στο ΕΤΕΑ.

Πιστεύουμε ότι το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ  θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να επισκεφτεί όλα τα κόμματα της Βουλής ώστε η τροπολογία που θα κατατεθεί να μην αφορά μόνο την εξάμηνη παράταση αλλά την άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όπως ακριβώς αποφάσισε το συνέδριο.

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει."


ΦΩΤΗΣ Βασίλειος,  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ, Μέλος Σ.Μ.Σ.

ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ, Μέλος Σ.Μ.Σ.


Δείτε τα βίντεο:

Αναλογιστική μελέτη για ΤΕΑΥΑΠ και ΤΕΑΕΧ



Αναλογιστική μελέτη για ΤΠΑΣ και ΤΠΥΑΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου