ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν (τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία), Ευριπίδης - Δικαίωση για το Επίδομα Εξομάλυνσης.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την διόρθωση της αδικίας που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες συνάδελφοι μας.


Ο δικαστικός αγώνας που αφορούσε το Επίδομα Εξομάλυνσης και ξεκίνησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής πριν 16 χρόνια επί προεδρίας του συναδέλφου Σπηλιόπουλου Παναγιώτη και συνεχίστηκε επί προεδρίας του συναδέλφου Μακρή Ιωάννη με  παράλληλη νομική συνδρομή του δικηγόρου κ. Σκαμπαρδώνη Βάιου, δικαιώθηκε.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών με την από 11/12/14 υπ’ αριθ. 74ΑΡΗ-6Τ8 Εγκύκλιό του με θέμα: «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014» και με εμβόλιμη προσθήκη (σελ. 3 της Εγκυκλίου) εξομοιώνει αφενός το Επίδομα Εξομάλυνσης και για τους 2 συζύγους (Αστυνομικούς – Στρατιωτικούς) και αφετέρου χορηγεί τη διαφορά που έχανε ο συνάδελφος που βρισκόταν σε κατάσταση διάζευξης ή διάστασης.

Καταργείται έτσι η διάταξη της παρ. 3 (δ’ εδάφιο) του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003 και το συγκεκριμένο επίδομα ορίζεται για τους συναδέλφους με τέκνα στο ίδιο ποσό των 212,94 € και ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης το λαμβάνουν πλέον και οι δύο και βεβαίως ο συνάδελφος που είναι σε διάσταση ή διάζευξη και δεν έχει την επιμέλεια των τέκνων του.

Έπειτα λοιπόν από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες και διεκδικήσεις το συνδικαλιστικό κίνημα κατόρθωσε να επιτύχει μία σπουδαία απόφαση η οποία μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των συναδέλφων μας. 

Τέλος, επειδή είναι τυχερός εκείνος που διδάχτηκε ιστορία θεωρούμε χρέος μας να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους συναδέλφους εν ενεργεία ή εν αποστρατεία που μετείχαν στα Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και λάβανε την ορθή απόφαση για την δικαστική διεκδίκηση αλλά και στο σημερινό Δ.Σ. για την από μέρους του συμβολή καθώς και στον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Αθηνών για την άοκνη προσπάθεια του.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Εγκύκλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου