ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Σ.Μ.Σ. για την «δίωξη» της Ε.Κ.Α.Μ.

Η εφαρμογή των διατάξεων  του  νόμου 4249/2014 για μεταστέγαση της υπηρεσίας Ε.Κ.Α.Μ στο Μαρκόπουλο Αττικής  μόνο ως δίωξη μπορεί να χαρακτηριστεί.


Αφού προηγήθηκε προ 15 μηνών περίπου η έμμεση "στοχοποίηση" των συναδέλφων που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ  δήθεν ως  χρυσαυγίτες από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και αφού τα ευρήματα στους υπηρεσιακούς φοριαμούς ήταν ανύπαρκτα,ήρθαν οι διατάξεις του ανωτέρου νόμου να τους "τιμωρήσουν" ιδιότυπα.

 Ένας νόμος που τα περισσότερα και ουσιαστικότερα άρθρα και διατάξεις του τροποποιήθηκαν από το σημερινό υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ή έγιναν ανενεργές στην πράξη. Αυτή όμως που προβλέπει τη μεταστέγαση, δυστυχώς παρέμεινε.

Το υπηρεσιακό κόστος σε ώρες εργασίας καθώς και σε επιχειρησιακό επίπεδο δεν το υπολόγισε  κανείς. Όσο δε για το προσωπικό κόστος των συναδέλφων σε οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο φαίνεται αυταπόδεικτα πως δεν ελήφθη καθόλου υπόψη.

Άλλωστε οι πολιτικές και φυσικές ηγεσίες του Υπουργείου μας δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ευαισθησίες.

Η επικοινωνία που έχουμε με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ ανέδειξε προβλήματα όπως,το κόστος μετάβασης (σε χρόνο και σε χρήμα) καθώς και τεράστιες δυσλειτουργίες σε υπηρεσιακό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Οι συνάδελφοι της Ε.Κ.Α.Μ όντας οι πιο εκπαιδευμένοι και πειθαρχημένοι αστυνομικοί θέτουν τους παραπάνω προβληματισμούς τους για αυτή τη μεταστέγαση.

Μάγκας Σωκράτης  Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ Μέλος ΣΜΣ

Καραγιαννόπουλος Δημήτριος  Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ Μέλος ΣΜΣ

Χάχαλης Βαλάντης  Μέλος  Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ Μέλος ΣΜΣ

Πηγή : smspolice.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου