ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Σ.Μ.Σ. : Καμία ανοχή στην ληστεία εναντίον του ταμείου μας

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Μάχιμης Συσπείρωσης Αστυνομικών Αθήνας (ΣΜΣ) όπου παρουσιάζεται η θέση της παράταξης για το θέμα των ταμείων μας.




Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι  η κυβέρνηση προσπαθεί να εκβιάσει τα συνδικάτα με την ψήφιση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014  το οποίο προβλέπει την αναγκαστική υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ, στο ΕΤΕΑ, εκτός και αν ως τις 31/12/2014, αποφασίσουμε υπέρ της μετατροπής του σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).  

Η θέση μας σαν παράταξη εκφράστηκε από το μέλος του Δ.Σ  Δημήτρη Καραγιαννόπουλο   σε συνεδρίαση του  Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ πριν δύο μήνες περίπου, όπου ζητήσαμε


α) την άμεση κατάργηση του ως άνω άρθρου

β) να υπάρξει εξάμηνη παράταση των οριζομένων προθεσμιών και

γ) να εξετάσουμε το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ προκειμένου να εξεταστεί       η αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου.

Την ίδια πρόταση ως προς το α) και β) επανέφερε στην συνεδρίαση του Δ.Σ την 24/11/2014  λίγο πριν το συνέδριο ζητώντας από το Δ.Σ να την υιοθετήσει ως θέση της Ένωσης εν όψει συνεδρίου.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ δεν υιοθέτησε την πρόταση μας θεωρώντας σωστή μεν αλλά  ανέφικτη δε  δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ηττοπάθεια .

Τελικά όμως συνάδελφοι στο συνέδριο μας και με την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξής μας Μάγκα Σωκράτη , αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης και όσων ψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο, μετακυλώντας τις δικές τους ευθύνες στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, και μάλιστα εκβιάζοντας το να διαλέξει «αν θα αυτοκτονήσει ή αν θα αναμένει να το σκοτώσουν» ... μαζί με το ταμείο μας !

Το κυρίαρχο αίτημα μας, όπως αποφασίστηκε, προς την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, είναι η άμεση κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου 220 του νόμου 4281/2014  η στην χειρότερη περίπτωση να υπάρξει εξάμηνη παράταση των οριζομένων προθεσμιών.

Μετά από όλα αυτά συνάδελφοι οποιαδήποτε άλλη σκέψη λειτουργεί ως δούρειος ίππος της κυβέρνησης για να πετύχει να διαλύσει το   ταμείο μας,  που με το αίμα και τα δάκρυα του για δεκαετίες πότιζε  ο Έλληνας αστυνομικός.  

Σας καλούμε τέλος  σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε προσφυγή σε μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα εναντίον, των αστυνομικών, που πληρώνουν «πάντα την νύφη» των ερασιτεχνικών σχεδιασμών των μαθητευόμενων μάγων του υπουργείου οικονομικών.

Συνάδελφοι :

● Καμία ανοχή στην ληστεία εναντίον του ταμείου μας

● Κανένας συμβιβασμός στην ισοπέδωση των κεκτημένων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

● Τώρα γενική κινητοποίηση κάθε ένστολου αστυνομικού, πυροσβέστη, μάχιμου ή συνταξιούχου, προκειμένου να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα που επιχειρείται εναντίον της αστυνομικής οικογένειας.

● Καμιά ανοχή στην ασφαλιστική ισοπέδωσή μας, γιατί αργότερα θα κλάψουμε οικτρά.

ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ας δώσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον αγώνα, για την διαφύλαξη και προάσπιση της ασφαλιστικής μας αυτοτέλειας και των δικαιωμάτων μας.


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.


  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΙΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΜΣ)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου