ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο δεκάλογος των προβλημάτων του αστυνομικού, του Αλέξανδρου Σφελινιώτη

Παραθέτουμε την ομιλία του Αλέξανδρου Σφελινιώτη στο 24ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ.  


"Κύριε πρόεδρε, αξιότιμο προεδρείο, συνάδερφοι ευχαριστώ για τον χρόνο που μου παραχωρείτε στα πλαίσια του 24ου Πανελλήνιου Συνέδριου της ΠΟΑΣΥ. Βέβαια με λυπεί το γεγονός ότι

για μια ακόμη φορά δεν  βλέπω στο προεδρείο νέους συνάδελφους ,κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των νέων συναδέρφων που ζητούν και απαιτούν να τους δοθεί κάποια θέση και αυτό το συνέδριο θ’αποτελούσε ευκαιρία να συμβεί αυτό.

Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας που περιήλθαν σε δεύτερη μοίρα.

1.Αστυνομικοί υποχρεώνονται να εκτελούν υπηρεσία δίχως αλεξίσφαιρο γιλέκο, ασύρματο, φακό κατά παράβαση άρθρου 6 ΠΔ 45/2008 και εδώ θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην χθεσινή ομιλία του κ.Υπουργού  ο οποίος παραδέχθηκε πως Αστυνομικοί περιπολούν χωρίς αλεξίσφαιρα και δεν είδα καμία αντίδραση από εσάς.

2.Ιατρός εργασίας δεν υπάρχει πουθενά και οι συνάδερφοι δεν υποβάλλονται στις ελάχιστες ιατρικές εξετάσεις κατά παράβαση άρθρου 2 ΠΔ 45/2008.

3.Υπάρχουν σκοπιές σε στόχους υψηλού κινδύνου και όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί χωρίς αλεξίσφαιρο φυλάκιο και τηλεφωνική συσκευή ή μηχανισμό για άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας κατά παράβαση άρθρου 5 ΠΔ 45/2008.

4.Ακόμη και σήμερα εκτελούνται μεταγωγές από υπηρεσίες μεταγωγών με οχήματα χωρίς χημική τουαλέτα και επειδή κάποιοι θα γελάσουν θα τους υπενθυμίσω την δολοφονία των δύο συναδέρφων στα Ιωάννινα παραμονή του 2006.

5.Λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού μετατρέπονται σε μεταγωγικά χωρίς προδιαγραφές και επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.

6.Ακόμα και σήμερα εκτελούνται υπηρεσίες  σκοπού εντός ΙΧΕ ή περιπολικού. ΞΕΧΑΣΑΜΕ την δολοφονία του ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΆΒΒΑ τον Ιούνιο του 2009.

7.Ακόμα και σήμερα συνάδερφοι εκτελούν αυθημερόν νυχτερινή υπηρεσία εκτός έδρας εργαζόμενοι επί συνεχόμενες 12 ώρες. Ξεχάσαμε το τροχαίο της ΟΠΚΕ Ημαθίας τον Ιούνιο του 2013 στην Εγνατία Οδό όταν οι συνάδερφοι επέστρεφαν ύστερα από 11,5 συνεχόμενες ώρες εργασίας.

8.Συνάδερφοι εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία γνωρίζοντας πως δεν θα αποζημιωθούν διότι συμπλήρωσαν το πλαφόν των νυχτερινών ωρών.

9.Η εβδομαδιαία ξεκούραση του Αστυνομικού  δεν υπάρχει. Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω την διαταγή του πρώην αρχηγού κ.Οικονόμου από το 2010 που ορίζει σαφέστατα πως:’’H ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ‘’.Πόσοι διοικητές ελέχθησαν πειθαρχικά γι’αυτό? Κανένας. Τι να τα κάνω τα εξτρά ρεπό της διοίκησης όταν δεν μου χορηγεί τα κανονικά μου? 

10.Κ το κυριότερο ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙNΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, δηλαδή λύση πακέτο για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την Αθήνα.   ΕΛΛ.ΑΣ. δεν είναι μόνο η Γ.Α.Δ.Α. και δεν αντέχουμε οι υπόλοιποι εκτός Aττικής να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια. Θα μπορούσα να περιγράψω και άλλες καταστάσεις που μαζί με όσα προανέφερα αποδεικνύουν περίτρανα πως ο Εργασιακός Μεσαίωνας έν έτει 2014 στην Αστυνομία είναι υπαρκτός.

Ζητάμε από τον Αστυνομικό να εκπληρώνει στο έπακρο τα καθήκοντά του και πολύ σωστά πράττουμε. Εμείς όλοι που αποτελούμε το Σώμα της Αστυνομίας πότε θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να πράξει το ελάχιστο για εμάς όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας? Συμβιβαζόμαστε με το ελάχιστο για να γινόμαστε αρεστοί στον εκάστοτε υπουργό,  αρχηγό, διοικητή ,εκάστοτε διοίκηση αμελώντας βασικούς κανόνες για να επιβιώσουμε αλλά όταν έρθει η δύσκολη στιγμή να μας στηρίξει θα είναι η πρώτη που θα μας γυρίσει την πλάτη και θα εφαρμόσει αυτό που κάνει χρόνια :ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, διότι τα νόμιμα εις βάρος της τα αγνοεί. Γι΄αυτό θεωρώ πως ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες και είναι απαιτητό από όλους μας και κυρίως από τους Αστυνομικούς του πεζοδρομίου να γίνει το αυτονόητο:Aλλαγή των συνθηκών εργασίας σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους και Π.Δ. και πειθαρχικός έλεγχος της εκάστοτε διοίκησης ακόμα και ποινική δίωξη όταν αυτά απαιτούνται.

Γι’αυτό πρέπει από αύριο κιόλας εμείς οι συνδικαλιστές με φωτογραφίες, με επισημάνσεις με επιτόπιες αυτοψίες και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο να τα αναφέρουμε αυτά για να καταλάβουν όλοι οι συνάδερφοι πως είμαστε δίπλα τους και όχι μακριά τους. Και επειδή σίγουρα κάποιος θα πει πως είμαστε υποχρεωμένοι όταν δεχόμαστε  διαταγή εμφανώς παράνομη να την εκτελέσουμε και μετά να υποβάλουμε αναφορά θα του απαντήσω το εξής: Όταν η παράλειψη ή η αμέλεια γίνεται κάθε μέρα κατ΄επανάληψη εις βάρος μας μετατρέπεται σε δόλο και όπου υπάρχει δόλος υπάρχει και έγκλημα.

Συνάδερφοι φθάνει πια η καλοσύνη μας με την εκάστοτε διοίκηση, δηλαδή με τους αξιωματικούς, με τους οποίους έχουμε ελάχιστα κοινά. Ήρθε η ώρα επιτέλους να δείξουμε την ‘’αγριάδα’’ μας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας ,διότι ναι έχουμε και από αυτά και όχι μόνο υποχρεώσεις. Γι΄αυτό σας καλώ με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, αντιλαμβανόμενος και το μερίδιο που μου αναλογεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο αγώνα, όχι μέσω διαδικτύου και αλληλογραφίας αλλά στο πεζοδρόμιο από αύριο κιόλας. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και να μην ξεχνάμε πως καλό το διαδίκτυο και η αλληλογραφία, αλλά όλοι οι αγώνες δόθηκαν και κερδήθηκαν στο πεζοδρόμιο, το οποίο μας ενώνει δεν μας απομονώνει .

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ  ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞΩ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ. 

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου