ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αναστέλλονται οι αποσπάσεις αστυνομικών - συνοριοφυλάκων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Ελλείψει χρηματοδότησης αναστέλλεται η επέκταση της Επιχείρησης "Ποσειδών" που προέβλεπε την απόσπαση 42 Αστυνομικών- Συνοριοφυλάκων, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Με νεότερη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ανακαλείται η αρχική απόφαση «ελλείψει οικονομικών πόρων», μια εβδομάδα μετά τις αποσπάσεις με φύλλα πορείας για τους 42 Αστυνομικούς- Συνοριοφύλακες, οι οποίοι καλούνται τώρα να επιστρέψουν πίσω στις Υπηρεσίες τους.

Στις 20 Οκτωβρίου, βάσει διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε αποφασιστεί η επέκταση -για διάστημα ενός μηνός μέχρι τις 20 Νοεμβρίου- του επιχειρησιακού σχεδίου της κοινής επιχείρησης "Ποσειδών", στην επιτήρηση χερσαίων ζωνών και θαλασσίων συνόρων κατά τη μετακίνηση των μεταναστευτικών ροών, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές υπηρεσίες για ανάκληση της σχετικής διαταγής και οι αποσπασμένοι ένστολοι καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις.

Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκαν τα σχετικά κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την επέκταση του σχεδίου "Ποσειδών'. Για να μην επιβαρυνθεί με αυτήν τη δαπάνη ο κρατικός προϋπολογισμός, ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις του ένστολου προσωπικού.

Πληροφορίες ωστόσο από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι επίκειται νέα διαταγή -άμεσα- το επόμενο διάστημα με τις δαπάνες να καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, οι οποίες θα περιλλαμβάνουν και την αναπληρωση των 42 Αστυνομικών- Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι είχαν εκφράσει πρόθεση ενδιαφέροντος και είχαν επιλεγεί σε αυτη τη φάση της επέκτασης του επιχειρησιακού σχεδιασμού..


της Νάντιας Αλεξίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου