ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Οι 405 νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. "οπλίστηκαν" με γνώσεις και ετοιμάζονται να ξαναμπούν στη "μάχη"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εχθές (09-10-2015), το Σεμινάριο Επιμόρφωσης (405) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 23-03-2015 έως 09-10-2015, σε δέκα (10) εκπαιδευτικές σειρές διάρκειας δέκα (10) ημερών η καθεμία.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, οι οποίες γίνονται μετά από προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αθήνα και στη Βέροια.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:
  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος),
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο,
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο,
  • Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας) και
  • Ξένες Γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική (προαιρετικά).
Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιμόρφωση αυτή είχε ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές - πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα (10) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές.
Τα διδασκόμενα-γνωστικά αντικείμενα στο σεμινάριο αυτό ήταν τα παρακάτω:
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο - Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων
  • Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας (Γενικό Μέρος - Ειδικό Μέρος)
  • Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης - Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι
  • Θέματα Τροχαίας
  • Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος - Διαλέξεις


Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς, επιδόθηκαν στους αποφοιτήσαντες Αρχιφύλακες πιστοποιητικά σπουδών από το Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κατσάρα, παρουσία και άλλων Αξιωματικών της Σχολής.

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχες τελετές, τα πιστοποιητικά σπουδών επιδόθηκαν στους εκπαιδευόμενους, από το Διοικητή της οικείας Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου