ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την διάλυση της Ομάδας Δέλτα επειτα από απόφαση του κ.Υπουργού

Παραθέτουμε σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν την απόφαση του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικα με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ αλλα και την αναδιάρθοση των Υπηρεσιών.


Τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ προανήγγειλε ο Αν.Υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης τη μείωση της διεύθυνσης ασφάλειας υψηλών προσώπων. Τονισε οτι θα υπάρξουν νέες συνενώσεις και κλεισίματα αστυνομικών τμημάτων.

Ο Νίκος Τόσκας προανήγγειλε αναδιάρθρωση στις τάξεις της ΕΥΠ, ενώ ερωτηθείς για τον κίνδυνο να έχουν μπει στη χώρα τζιχαντιστές με το κύμα προσφύγων απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας οτι οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεργασία με αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Πηγή : skai.gr

Σε αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας προχωράει η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανακοινώθηκε η κατάργηση της Ομάδας Δέλτα, η οποία θα διαλυθεί σε τρία μέρη. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Επίσης προβλέπεται τα μικρά αστυνομικά τμήματα -κυρίως της περιφέρειας- να συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα, ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Πυροσβεστική. Στόχος η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όσο για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του, ενώ πρόσθεσε πως θα έρχονται καταγραφικά μηχανήματα από τη Γερμανία.

Τέλος, ο κ. Τόσκας έστειλε μήνυμα στη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως είπε ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι θα είναι αμείλικτος σε τυχόν αυθαιρεσία και απειθαρχία μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : efsyn.gr- skaythess.grΠότε θα γίνει η αναδιοργάνωση τής ΕΛ.ΑΣ - Ποια είναι τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων

Αν και πολλοί περίμεναν ότι ο αναπληρωτής υπουργός θα παρουσιάσει με λεπτομέρειες το σχέδιο τής πολιτικής ηγεσίας για την αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, εκείνος αρκέστηκε να  μιλήσει επιγραμματικά. Τόνισε, όμως, ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων, που θα γίνουν, δεν θα γίνουν με μία "λογιστική αντίληψη", αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες του Σώματος.

"Δεν θέλουμε μία αστυνομία οικονομικότερη, αλλά μία αστυνομία πιο αποτελεσματική για τον πολίτη. Μακριά από εμάς τμήματα με 8-10 αστυνομικούς" ήταν μερικές από τις φράσεις, που χρησιμοποίησε, ενώ τόνισε ότι θα ληφθούν υπ'όψιν γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία, δεδομένα εγκληματικότητας, αλλά και οι γενικότερες ανάγκες. 

Αναγνώρισε ότι ο εκάστοτε υπουργός σε αντίστοιχες προσπάθειες δέχεται πιέσεις από συναδέλφους του βουλευτές, όλων των κομμάτων, και αποκάλυψε ότι ήδη έχει δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα από συναδέλφους τους, οι οποίοι "έλαβαν την απάντηση, που τους έπρεπε".

"Εγώ πρέπει πρώτα να πείσω τους συναδέλφους μου" είπε χαρακτηριστικά.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η αναδιοργάνωση δεν φαίνεται να υπάρχει, αλλά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με πέντε περιφερειακές διευθύνσεις και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι άμεσα θα δοθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων και τα προσχέδια, προκειμένου και οι εκπρόσωποι τού προσωπικού να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Πηγή : bloko.gr

Σε ΟΠΚΕ, ΥΑΤ και... αστυνόμευση τα στελέχη της ΔΕΛΤΑ

"Για έναν καλύτερο δημοκρατικό έλεγχο" ήταν και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να ανακοινώσει τη διάλυση τής ομάδας ΔΕΛΤΑ στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Τα στελέχη, που υπηρετούν στην ομάδα θα απορροφηθούν στις ΟΠΚΕ, την ΥΑΤ και άλλες υπηρεσίες αστυνόμευσης και όπως έγινε αντιληπτό τίποτα στη στολή και τον εξοπλισμό τους δεν θα θυμίζει τη σημερινή μορφή της υπηρεσίας, ώστε να μην εγείρουν μνήμες από τις "μελανές σελίδες" της ιστορίας των ΔΕΛΤΑδων και τις καταγγελίες εις βάρος τους.

Παρ'όλα αυτά ο υπουργός τόνισε ότι "δεν μας φταίνε οι άνθρωποι και οι μηχανές, αλλά κάποιες κατευθύνσεις, που έλαβαν στο παρελθόν" πετώντας το καρφί του στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και απαντώντας ταυτόχρονα στο αν θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με τα δίκυκλα ή θα ενταχθούν κανονικές στις νέες υπηρεσίες τους.

Δεδομένο, πάντως, πρέπει να θεωρείται ότι θα επιτελούν κατά κύριο λόγο καθήκοντα ομάδας συλλήψεων και όχι απευθείας σύγκρουσης- ρήξης με τους διαδηλωτές, όπως είχε γράψει το bloko.gr.Ο κύριος Τόσκας για να είναι δίκαιος απέναντι στους αστυνομικούς, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, δεν παρέλειψε να πει ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και στελέχη με "εξαιρετικές ικανότητες, που δεν πρέπει να πάνε χαμένα".Η κατάργηση τής ομάδας, όμως, δεν συνεπάγεται και την διακοπή των ΕΔΕ, που διενεργούνται εις βάρος κάποιων στελεχών τους. Για την περίπτωση των Εξαρχείων, μάλιστα, ήδη έχει τελειώσει η προανάκριση και αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματά της.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου