ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

H αστυνομία μπαίνει στη μάχη κατά της ενδοσχολικής βίας

Ειδική επιτροπή, που θα μελετήσει τον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας, μετά την τραγική υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, συγκροτείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.


Ο κ. Πανούσης, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, ως καθηγητής εγκληματολογίας, είχε προτείνει τη σύσταση της επιτροπής πριν απο τα τραγικά γεγονότα στα Γιάννενα, που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, αλλά τώρα, ως αναπληρωτής υπουργός επισπεύδει τη διαδικασία, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αστυνομία στον τομέα αυτό. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων που υπάγονται στα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Πανούσης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

"Ύστερα από τα τραγικά γεγονότα ενδοσχολικής βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με θύμα σπουδαστή, θέτουμε ως στόχο την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό συγκροτείται Επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίων και ειδικούς εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να εξετάσει τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση-αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και να καταθέσει τις προτάσεις της εντός τριών μηνών από τη σύστασή της".

Πηγη : news247.gr - policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου