ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σκοπός καταστήματος η στόχος; ...του Γιώργου Χατζίκου

Συχνά ακούμε, ζούμε και νοιώθουμε στιγμές τρόμου, περισυλλογής και θυμού. Αφορμή οι επιθέσεις και οι ενέργειες ατόμων που δρουν σε ομάδες ή μεμονομένα, σε βάρος συναδέλφων μας στους χώρους που εκτελούν υπηρεσία.
 

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν χωρίς ευτυχώς (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) να μετρήσουμε ανθρώπινες απώλειες.

Καιροί δύσκολοι με λόγια παχιά και υποσχέσεις. Ακούσαμε για αναδιάρθρωση, για κατάργηση σκοπών – φρουρών, αλλά το αποτέλεσμα έδειξε αύξηση στόχων και κατ” επέκταση καταδρομικών επιθέσεων.

Οι εξαγγελίες πολλές αλλά το παραμύθι δυστυχώς έχει άσχημο τέλος. Πλήθος ερωτημάτων που ψάχνουν απάντηση αλλά η κλήση μας προωθείται!

Σε μια αστυνομία με χωροταξικό σχεδιασμό δεκαετίας 90 οι αιτίες δημιουργίας των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές.

Τμήματα φυτεμένα σε χώρους λειτουργίας λαϊκών αγορών, τμήματα που φτιάχτηκαν γιατί το ζήτησε ο τοπικός  άρχοντας, Αστυνομικά Τμήματα που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.

Ποιος θα βρει τη βουληση και το σθενος να αναλάβει το κοστος να παρουσιασει ένα πλανο αξιο και ικανο με κύριο γνώμονα την προστασια και εξυπηρετηση του πολιτη?

Προτασεις και απόψεις υπαρχουν, αν μας ρωτησουν καποια στιγμη. Είτε ως αστυνομικούς, είτε ως συνδικαλιστές γιατί εμείς γεννηθήκαμε, ζούμε και δουλεύουμε στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη.

Ο ξακουστός Καλλικράτης φαίνεται να νοσεί!

Αλήθεια το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου πόσες φόρες έχει μετακομίσει?

Η Σ.Κ.Α.Υ. είναι έτοιμη να προτείνει στους αρμόδιους ένα πλάνο για την καλύτερη χωροθέτηση των αστυνομικών καταστημάτων της πόλης, αλλά και αν ακόμη αυτό δεν είναι εφικτό και θελήσουν μπορούμε να προτείνουμε λύσεις για την πρακτικότερη λειτουργία των υφιστάμενων.

Κάποια στιγμή θα πρέπει στον κλάδο μας να δοθεί χώρος και λόγος σε νέα μυαλά και να ανοιχτεί ένα παράθυρο σε νέους ανθρωπους με φρέσκιες ιδέες και διάθεση για το συνολικο καλό.

Θα πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια με τα οποία έχουν δημιουργηθεί τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν και ειδικά το πως λειτουργούν οι φυλάξεις αυτών.

Προβλέπεται η φύλαξη να γίνεται από δόκιμο αστυφύλακα η γυναίκα συναδέλφισσα στη νυχτερινή βάρδια?

Να ρωτήσουμε για τους χώρους στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων?

Να ρωτήσουμε για τις φυλάξεις από μονάχους συναδέλφους σε πρεσβείες, προξενεία και γραφεία πολιτικών κομμάτων?

Και άλλα πολλά ερωτήματα που θέλουν αρκετές σελίδες για να αποτυπωθούν.

Μέχρι και το αστυνομικό μέγαρο έχει ελλείψεις στην περιμετρική του φύλαξη, γεγονός που μας έχουν μεταφέρει οι υπηρετούντες στην φρουρά του. Ελλειψεις που τις εχουμε επισημανει στους αρμοδιους αλλα δεν βρήκαμε ανταπόκριση!
Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι η Σ.Κ.Α.Υ. και γνωρίζει και βλέπει και ακούει!

Ξαναλέω ευθύνες υπάρχουν αλλά και εμείς είμαστε εδώ με προτάσεις και με μέσα, για την καλύτερη επικοινωνία μας σε οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

Ευχή όλων μας να γίνουν το γρηγορότερο παρεμβάσεις, αλλά και συζητήσεις με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη φύλαξη των χώρων εργασίας μας, των δεύτερων σπιτιών μας και να μην χρειαστεί να σκύψουμε στο πρόβλημα εκ των υστέρων, όταν κάτι τραγικό συμβεί!

Γιατί η Σ.Κ.Α.Υ. είναι ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΟΣ!

Με υγεία και καλή καρδιά


Γιώργος Χατζίκος, μέλος Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης,

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.





Πηγη : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου