ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Παρέλαση με άδεια Τμήματα

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή προς της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία συνυπογράφεται από δέκα αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α., με την οποία αιτούμαστε τον επανασχεδιασμό των μέτρων τάξης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.




Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Συνεργασία Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.)
Email: anassastynomikwn@gmail.com

22/03/2015

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

ΠΡΟΣ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΘΕΜΑ: Αίτημα επανασχεδιασμού των μέτρων τάξης 


Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι,

Σήμερα, Κυριακή (22/03/2015), γίναμε δέκτες έντονων παραπόνων τα οποία εκφράζονταν από συναδέλφους που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και αφορούν τα εκδοθέντα μέτρα τάξης για το διήμερο 24-25/03/2015 και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Όπως πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε, εκδόθηκαν μέτρα τάξης για το εν λόγω διήμερο και ζητήθηκε ενίσχυση και συνδρομή της παραπάνω Υπηρεσίας, και κατ’ επέκταση των υφισταμένων αυτής, σε έμψυχο δυναμικό που υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες της, δεδομένης της παρούσας, σε έμψυχο δυναμικό, δύναμης της. 

Συγκεκριμένα για τα μέτρα τάξης ειδικά την ημέρα της επετείου ζητήθηκαν περίπου 80 συνάδελφοι  ενώ την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η παρούσα δύναμη της Υ.Α.Ν/Α.Α μαζί με τις υφιστάμενες της Υπηρεσίες ανέρχεται μόλις στους 190 συναδέλφους εκ των οποίων τουλάχιστον 100 είναι ήδη διατεθειμένοι σε βασικές ανάγκες των Υπηρεσιών τους.

Όπως γίνετε αντιληπτό αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαταγή, αφ ενός να καταπονηθεί το προσωπικό των εν λόγω Υπηρεσιών, αφ ετέρου να καλυφθούν οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό από τα τοπικά Τμήματα Ασφαλείας που βρίσκονται ήδη σε λειψανδρία με αποτέλεσμα να στερηθούν της απαραίτητης αστυνόμευσης οι τοπικές γειτονιές.

Συγκεκριμένα για την ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου ζητήθηκε από συγκεκριμένα Τμήματα Ασφαλείας προσωπικό που αγγίζει το 40% της ήδη ολιγομελούς παρούσης δύναμης.

Φρονούμε, ότι είναι επιβεβλημένο στον σχεδιασμό των μέτρων τάξης για το διήμερο 24-25/03/2015 να ληφθεί υπόψη και η  εναπομείνασα δύναμη που πρέπει να υφίσταται για να καλύψει τις ανελαστικές ανάγκες των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας στις προαναφερόμενες ημερομηνίες.

Είναι αδύνατο οι συνάδελφοι μας της Νοτιοανατολικής Αττικής, ταυτόχρονα να καλύψουν τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα να έχουν και την ευθύνη της αστυνόμευσης των περιοχών τους όταν η δύναμη που θα μείνει «πίσω» θα είναι ελάχιστη ως μηδαμινή. 

Θεωρούμε απαραίτητη την επανεξέταση των μέτρων τάξης όσον αφορά το αριθμητικό μέγεθος της ενίσχυσης από την προαναφερόμενη Υπηρεσία με γνώμονα και την ικανοποιητική αστυνόμευση των περιοχών της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Για το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με το ότι τα μέτρα δεν εκδόθηκαν πριν την Παρασκευή που βάση της υπ’ αριθ. πρωτ. 1647/15/494683 από 18/3/2015 Διαταγής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας των συναδέλφων μας, βάσει του π.δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 173/2013, δηλαδή για ανακοίνωση της υπηρεσίας κάθε Παρασκευή για το χρονικό διάστημα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα, θεωρούμε απαραίτητη την κινητοποίηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος προκειμένου προφυλαχθούν τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε εγκαίρως και αρμοδίως.


Με εκτίμηση, 

Η συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α.

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΤΖΗΣ Κωνσταντίνος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΩΡΑΪΤΗ Μυρσίνη, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Κωνσταντίνος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΗΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΡΑΛΗΣ Βασίλειος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου