ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας

Η ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστου Συνδρεβέλη, προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ανέδειξε το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας και προκάλεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ.Οικονόμου Βασίλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Νίκο Βούτση.


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ. 786
Ημερομ.Κατάθεσης 13.03.15


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ένας πολύ σημαντικός τομέας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η τροχαία κίνηση και για αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο για την ασφαλή κίνηση όλων των τροχοφόρων καθώς και των πεζών. Ο παραπάνω τομέας ευθύνης υπάγεται στις υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης. Ειδικότερα το τμήμα Τροχαίας Κερατέας παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν τόσο η διοίκηση όσο και το Αστυνομικό προσωπικό να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, οι ελλείψεις σε υπάρχουσα δύναμη δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν το καθήκον τους σωστά και αποτελεσματικά . Η συνολική έκταση των Δήμων Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής οι οποίοι εμπίπτουν στην τοπική αρμοδιότητα της Τροχαίας Κερατέας, ανέρχεται σε 493 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός αυτών σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή, ανέρχεται  σε 95.000 μόνιμους κατοίκους . Όπως μας ενημέρωσαν στην τροχαία Κερατέας οι οργανικές θέσεις είναι 45, πλην όμως η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι μόλις 18 άτομα. Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς δεν μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει είναι να καταπονείται πέραν του εφικτού μέτρου το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό.

Το αίσθημα ασφάλειας είναι θεωρώ μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε
Κατόπιν όλων αυτών,


Ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα Τροχαίας Κερατέας ;


Παραθέτουμε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Συνδρεβέλη


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 07/03/2015


ΠΡΟΣ : Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
ΚΟΙΝ : Διευθυντή Τροχαίας Αττικής
             Π.Ο.ΑΣ.Υ
             Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ν/Α Αττικής

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων Τροχαίας»

Κύριε Γενικέ,

Όπως καλώς γνωρίζετε ένας σημαντικός τομέας ευθύνης της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχέση και με την τροχαία κίνηση και ειδικότερα, με την λήψη των αναγκαίων μέτρων τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, για την ασφαλή κίνηση όλων των τροχοφόρων καθώς και των πεζών.

Τον παραπάνω τομέα ευθύνης, έχουν επωμιστεί, οι υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυστυχώς, όμως από τον κανόνα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε επίπεδο αστυνομικού τμήματος, δεν μπόρεσαν να «ξεφύγουν», ούτε τα Τμήματα Τροχαίας.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω, ότι από την πρόσφατη επίσκεψη μας (με την συνδικαλιστική μας ιδιότητα) στο τμήμα Τροχαίας Κερατέας, διαπιστώσαμε ότι αν και καταβάλλεται άοκνη και φιλότιμη προσπάθεια από την Διοίκηση και το Αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, οι ελλείψεις σε υπάρχουσα και παρούσα δύναμη δεν θα επιτρέψουν, να επικοινωνήσουν το παραγόμενο έργο τους στις τοπικές κοινωνίες.

Κύριε γενικέ,

Η συνολική έκταση των Δήμων Θορικού, Μαρκοπούλου και Σαρωνικού που εμπίπτει στην τοπική αρμοδιότητα της Τροχαίας Κερατέας ανέρχεται σε 392,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ο δε πληθυσμός σύμφωνα με την τελευταία απογραφή σε 71,462 μόνιμους κατοίκους. Με πρόχειρους υπολογισμούς αντιστοιχεί δηλαδή σύμφωνα με την υπάρχουσα δύναμη, ένας τροχονόμος ανά 20 τετραγωνικά χλμ περίπου, καθώς και ένας για 3500 κατοίκους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπάνω δυσαναλογία, δεν θα επιτρέψει αφ’ ενός, να αναδείξουμε το έργο μας, στο τομέα της «προσφοράς στον πολίτη», αφ’ ετέρου θα καταπονήσει πέραν του μέτρου το υπάρχων Αστυνομικό προσωπικό.

Κύριε γενικέ,

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και στο μέτρο του δυνατού, παρακαλώ όπως προβείτε στις επιβαλλόμενες από πλευρά σας ενέργειες, για την επαρκή στελέχωση της παραπάνω Υπηρεσίας.

Με εκτίμηση,

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Ως συνδικαλιστικός συνδυασμός και ως αστυνομικοί που υπηρετούμε στις συγκεκριμένες περιοχές, αναμένουμε τις ενέργειες του αρμόδιου υπουργού, έπειτα και από την παραπάνω παρέμβαση στη Βουλή, σχετικά με το θέμα  της υπηρεσιακής βιωσιμότητας της εν λόγω υπηρεσίας αλλά και της αστυνόμευσης της περιοχής. 

Η παραπάνω ερώτηση έχει ανρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του κ.βουλευτή www.oikonomoub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου