ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τίτλοι τέλους για τον "Θησέα", Ποιό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το κέντρο της Αθήνας και ποια τμήματα ενισχύονται, Έρχονται οι "τσιγαράδες" της Αστυνομίας..

Ο "Θησέας" συνάντησε τον ... "Λυκομήδη".


Μια ακόμα αστυνομική υπερπαραγωγή μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς η νέα ηγεσία επαναξιολογεί κι επανακαθορίζει τις προτεραιότητες της και ο καιρός θα δείξει εάν και κατά πόσο οι νέες επιλογές θα είναι καλύτερες και πιο αποδοτικές. Η αλήθεια είναι πάντως πως μετά από μία πρώτη θεώρηση, ο νέος σχεδιασμός φαίνεται αρτιότερος και πιο συγκροτημένος από τον προηγούμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του bloko.gr, Ο "Θησέας" μπήκε τελικά στο κρεβάτι του "Προκρούστη" και από το διαμελισμό του προέκυψαν τα ακόλουθα.

Το κέντρο της Αθήνας διαχωρίζεται σε 16 τομείς, από τους οποίους ανά 3 στις περιοχές της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα, των Εξαρχείων και της Ακρόπολης, ενώ η Ομόνοια τεμαχίζεται σε 4 ζώνες.

Η δύναμη του "Θησέα" που μαζί με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς προσέγγιζε περίπου τα 300 άτομα, κατανέμεται στη δικαιοδοσία και συνακόλουθα στην διοικητική εποπτεία των 5 αστυνομικών τμημάτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο και τα τμήματα ενισχύπονται με τουλάχιστον 60 επιπλέον άτομα το καθένα και οι διοικητές μπαίνουν στο "παιχνίδι" της αστυνόμευσης της περιοχής τους αναλαμβάνοντας ισχυρική ελεγκτική δικαιοδοσία, ενώ σε κάθε τομέα ως επικεφαλής θα οριστεί Αστυνόμος.

Οι περιπολίες θα ξεκινούν το πρωί και θα καταλήγουν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα συνδράμουν σε αυτές αναλόγως δεδομένων, συνθηκών και προϋποθέσεων, μηχανοκίνητες δυνάμεις της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ, ακόμη όμως και πεζές περιπολίες της ΥΜΕΤ, με αποτέλεσμα ανά περίσταση ο αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό να υπερβαίνει ουσιαστικά ακόμη και τους 600 σε μια βάρδια, όμως η σταθερή δύναμη αθροιστικά θα είναι οι 230 αστυνομικοί και οι περίπου 80 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί του επικείμενα επίσης πρώην "Θησέα".

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις πέρα από τους ελέγχους σε εμπορικούς δρόμους και σε σημεία με αυξημένη εγκληματικότητα, στόχο θα έχουν την αποτροπή της γκετοποίησης μιας περιοχής, ενώ όπως διαβεβαιώνεται στην περίπτωση που διαπιστώνεται η απουσία οποιουδήποτε εγγράφου ή δικαιολογητικού παραμονής σε κάποιον αλλοδαπό, θα οδηγείται στην Πέτρου Ράλλη για κράτηση .

Αξιοσημεπίωτο είναι επίσης ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ειδική δύναμη- υποομάδα των 4 με 5 αστυνομικών που θα έχουν βασικό αντικείμενο τον έλεγχο του λαθρεμπορίου των τσιγάρων.

Ταυτόχρονα και κοντά στις υπόλοιπες δυνάμεις, η Ασφάλεια εντέλλεται να οργανώσει ελέγχους και περιπολίες σε αξιολογημένες περιοχές ενδιαφέροντος από ομάδες των ναρκωτικών, της μικροεγκληματικότητας και των Ηθών. 

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου