ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εxpress έκδοση ταυτοτήτων από 1η Οκτωβρίου

Ταυτότητα σε 20 λεπτά, σε μία μόνο επίσκεψη θα μπορεί πλέον να έχει ο πολίτης. Με δύο φωτογραφίες και τα στοιχεία τους θα πηγαίνουν στα Α.Τ οι ενδιαφερόμενοι.


Με δύο φωτογραφίες και τα στοιχεία του, θα μπορεί να προσέρχεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ο αστυνομικός σε λίγα λεπτά θα ταυτοποιεί τα στοιχεία του και θα μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το Εθνικό Δημοτολόγιο θα εκδίδει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η παρουσίαση του νέου τρόπου έκδοσης ταυτότητας έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευη Χριστοφιλοπούλου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι «με αυτό τον τρόπο, μειώνεται η γραφειοκρατία, εξοικονομούνται 59.000 εργατοώρες αστυνομικών και 74.000 εργατοώρες υπαλλήλων των ΚΕΠ και δήμων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «επανάσταση του αυτονόητου» και ότι «παύει πλέον ο πολίτης να είναι τροχονόμος των χαρτιών».

Η κα. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι «στο μέλλον υπάρχει η περίπτωση να μην φέρνει ο πολίτης ούτε καν φωτογραφίες και αυτές να αποτυπώνονται στα αστυνομικά τμήματα».

Η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο μητρώων (Εθνικό Δημοτολόγιο και Policeonline) θα λειτουργήσει πιλοτικά για δύο εβδομάδες σε 22 αστυνομικά τμήματα και από 1η Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα.

Η ίδια διαδικασία θα απαιτείται και στην περίπτωση απώλεια ταυτότητας, ενώ θα χρειάζεται και μάρτυρας όπως γινόταν και στο παρελθόν, για την έκδοση ταυτότητας σε ανήλικους.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την αλλαγή του εντύπου της ταυτότητας -υπό τη μορφή πιστωτικής κάρτας όπως έχουν εξαγγείλει στο παρελθόν- απέφυγαν να απαντήσουν, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί κάποια επιτροπή που θα εξετάσει τις παραμέτρους ασφαλείας για τη δημιουργία του νέου εντύπου.

Πηγή : thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου