ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Θα φτάσουμε ως το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μεταθέσεις


Την Πέμπτη 18/9/2014 και ώρα 11.00 το πρωί, το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρχηγείου, θα αποφασίσει τον αριθμό των θέσεων των συναδέλφων με οργανική θέση Αστυφύλακα, που θα μετατεθούν με τις Έκτακτες μεταθέσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.


Εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται για πολλά έτη, εγκλωβισμένοι, σε Υπηρεσίες της Αθήνας, χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, ζώντας με μισθό πείνας σε άθλιες συνθήκες, σε αντιδιαστολή με το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν.

Από την άλλη, η επαρχία και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, μαστίζεται από το έγκλημα, που σε συνδυασμό με την τραγική έλλειψη προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν Υπηρεσίες με τόσο μικρό αριθμό Αστυνομικών, που αδυνατούν να αστυνομεύσουν τη περιοχή εδαφικής αρμοδιότητάς τους, ενώ καταστρατηγούνται όλα τα δικαιώματα των Αστυνομικών, όπως το να τους χορηγείται η προβλεπόμενη ημερήσια ανάπαυση.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού έχει καταστήσει τα Αστυνομικά Τμήματα, ως Τμήματα φαντάσματα, σε μερικές περιπτώσεις χωρίς σκοπό καταστήματος, φαινόμενο που πρώτη φορά εμφανίζεται στο Σώμα!

Εμείς οι συνδυασμοί Σ.Κ.Α.Υ. και ΑΝ.Α.Σ.Α., ως συνδικαλιστικοί φορείς που δεχόμαστε τα παράπονα και γινόμαστε δέκτες των προβλημάτων των χιλιάδων συναδέλφων στέλνουμε το εξής μήνυμα:

Εάν δεν ενισχυθούν, όπως μαθαίνουμε τελευταία στιγμή με ικανό αριθμό Αστυνομικών οι Δ/νσεις επαρχίας και Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, θα ενημερώσουμε όλες τις αρμόδιες αρχές, όλους τους φορείς, όλες τις τοπικές κοινωνίες και τον κόσμο για την πραγματική κατάσταση της Αστυνομίας!

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!

Δεσμευόμαστε και προειδοποιούμε το Αθηνοκεντρικό σύστημα ότι οι νέες δυναμικές μορφές της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, στις οποίες θα προσφύγουμε, δεν θα έχουν ξαναγίνει στο ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα!

Θα μάθουν όλοι για την αδικία που υπάρχει, ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ, και αν χρειαστεί θα επέμβει η δικαιοσύνη για να αποκαταστήσει την σταθερότητα, την λειτουργία και την ορθή κατανομή-διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου μας, εξετάζοντας παράλληλα αν υπάρχουν ενδεχομένως νομικές ευθύνες από την φυσική ηγεσία για παράβαση του Ν.4249/2014, άρθρου 15 παρ.4, που αφορά την αποστολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού πολλές Υπηρεσίες  δεν μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς κάτω από τις άσχημες αυτές συνθήκες!!!

Τώρα και λίγες ώρες πριν λάβει χώρα η συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου, ζητάμε ξανά το άνοιγμα των θέσεων των Α.Δ. και την επάνδρωση της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης, με τουλάχιστον 150 Αστυνομικούς!

Θέτουμε προ των ευθυνών τους, τους αρμόδιους για τη θέσπιση έκτακτων-συμπληρωματικών μεταθέσεων και για βαθμοφόρους!


Οι Οργανωτικές – Συντονιστικές Επιτροπές των Σ.Κ.Α.Υ. και ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου