ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στις Αστυνομικές και στις Στρατιωτικές Σχολές ;;;

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο ΥΠΕΘΑ έγινε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.


Οι κ.Αβραμόπουλους, Κικίλιας και Λοβέρδος έχουν συμφωνήσει ότι οι σχολές αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο. Είτε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πεδίο εντός του συστήματος των Πανελληνίων, είτε θα πρέπει να διαχωριστούν τελείως από την δοκιμασία αυτή.

Στόχος είναι να μπορούν να εισάγονται όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως ένστολοι κι όχι όσοι έχουν την επιλογή αυτή ως δεύτερη και τρίτη.

Υπάρχουν πολλές ενστάσεις γι΄ αυτή την αλλαγή. Πρώτα απ΄ όλα για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων όποιο σύστημα κι αν επιλεγεί . Οι Πανελλήνιες το εξασφάλιζαν.

Δεύτερον είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι όσοι δηλώνουν ότι επιθυμούν την εισαγωγή τους στις Σχολές το κάνουν μόνο για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς η φοίτηση σ΄ αυτές τις σχολές δεν είναι απλή υπόθεση.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου