ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Την αναστολή ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν ως λύση στη μετανάστευση εξετάζουν οι Γερμανοί

Την αναστολή της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν και την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία μελετούν οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU), ως μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην χώρα από τις νότιες περιοχές.


Το κυβερνών κόμμα της Βαυαρίας, εταίρος της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, προχώρησε στην κατάρτιση σχεδίου επτά σημείων, αντιδρώντας στην «τεράστια αύξηση» των ατόμων που φθάνουν στην Βαυαρία μέσω Ιταλίας και κατευθύνονται προς την Αυστρία. Τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο η αστυνομία του Μονάχου κατέγραψε 600 τέτοιες αφίξεις στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Επιπλέον, μόνο το 2013 αίτηση χορήγησης ασύλου στις βαυαρικές αρχές υπέβαλαν περίπου 17.000 πρόσωπα.

«Η Λαμπεντούζα δεν μπορεί να εξελιχθεί σε προάστιο του Κιφερσφέλντεν (πόλη στα αυστροβαυαρικά σύνορα)», φέρεται να δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της CSU Αντρέας Σόιερ, ενώ ο αρχηγός του κόμματος και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στην σημερινή Bild ότι «η Ιταλία έχει σαφώς παραβιάσει την Συνθήκη Σένγκεν και, αν αυτό δεν διορθωθεί, η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να το σταματήσει με συνοριακούς ελέγχους».

Την διαφωνία του ωστόσο με τις προτάσεις των Χριστιανοκοινωνιστών εξέφρασε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Βουλή της Βάδης-Βυρτεμβέργης Πέτερ Χάουκ, ο οποίος τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δείγμα αδυναμίας και ομολογία ότι οι αρχές στην Γερμανία δεν ενεργούν αρκετά γρήγορα.

Μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται η CSU αναφέρονται η αύξηση του προσωπικού στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων, η επαναφορά σε χρήση κλειστών στρατοπέδων προκειμένου να στεγαστούν οι πρόσφυγες και η παραχώρηση αυξημένου κονδυλίου στην δικαιοδοσία του υπουργείου Αναπτυξιακής Βοήθειας της Βαυαρίας.

Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ υποσχέθηκε μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ιταλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που φθάνουν στη χώρα δια θαλάσσης.

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου