ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία!! - Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από τηνΥποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής

Οι συνάδελφοί μας παρά τα γνωστά προβλήματα των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και με συστηματική δουλειά καταφέρνουν και την αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία.


Αυτό έρχονται να μας επιβεβαιώσουν οι συνάδελφοι της Υποδιευθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής (Υ.Α.Ν/Α.Α.) οι οποίοι εργαζόμενοι με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα και αφιερώνοντας παράλληλα πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή, εξαιτίας των αδιάκοπων ερευνών, κατάφεραν να τερματίσουν την εξακολουθητική δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων απάτης, σε βάρος αυτοκινητιστών -οδηγών ταξί, σε διάφορες περιοχές της Επικρατείας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη επτά (7) μελών της – μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της – επετεύχθη μετά από αναλυτική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ακόμα (27) ατόμων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά εξήντα έξι (66) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες είκοσι μία (21) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σαράντα πέντε (45) σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, που καλύπτουν όλο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο.

Το συνολικό ποσό που η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ

Πιο αναλυτικά, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτοκινητιστές -οδηγούς ταξί, τους οποίους εντόπιζαν είτε απευθείας, είτε μέσω διαφόρων φορέων, σε ολόκληρη την επικράτεια και συστήνονταν σαν άτομα επιφανούς κοινωνικής θέσης (όπως υπάλληλοι υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συγκοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, ιατροί, πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων κ.λπ.) και ανέφεραν ότι επιθυμούν να μισθώσουν τα σχήματά τους για τη μετακίνηση δήθεν επίσημων προσώπων ή Αξιωματούχων, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε διάφορα μέρη, όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες ή/και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα για να τους δελεάσουν ζητούσαν αποκλειστική συνεργασία, με ιδιαίτερα ικανοποιητική αμοιβή, που ανέρχονταν σε (300) ευρώ κάθε ημέρα απασχόλησης, δηλαδή συνολικά στο χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, περίπου για ένα μήνα.

Ωστόσο, για να προχωρήσουν στη συνεργασία αυτή, ζητούσαν από τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 1.800 ευρώ, με το πρόσχημα της εγγύησης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα, να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού και να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. ως αστυνομικοί  και ως ενεργοί πολίτες που εργαζόμαστε και ζούμε στη νοτιοανατολική Αττική αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους συναδέλφους μας οι οποίοι με αυταπάρνηση, όρεξη για δουλειά και πολύ προσωπικό χρόνο και κόστος καταφέρνουν με τις επιτυχίες τους να διατηρούν ψηλά το αίσθημα της ασφάλειας στην κοινωνία μας.

Δείτε τις παρακάτω το σχετικό βίντεο με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:


Πηγη : policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου