ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

O εκσυγχρονισμός της ΕΛ.ΑΣ. θα περιορίσει και τις μεταγωγές...

Έπειτα από πρόταση των μελών της ΑΝΑΣΑ στις 01/10/2013 αλλά και την ανοικτή επιστολή του μέλους της ΣΚΑΥ Λάζαρου Μαχαιρίδη στις 23/11/2013 η ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει σε πορεία εκσυγχρονισμού στοχεύοντας σε πολλαπλά οφέλη συμφωνα με το παρακάτω δημοσιευμα γνωστής ιστοσελίδας.



Σε πορεία εκσυγχρονισμού εισέρχεται η αστυνομία με πολλαπλή μάλιστα στόχευση.

Πρώτον τον εκσυγχρονισμό, δεύτερον τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και τρίτον τη διευκόλυνση του υπηρεσιακού βίου του αστυνομικού και τον «αποπληθωρισμό» αναγκαίες σήμερα επιπρόσθετες δράσεις που «εξαφανίζουν» το προσωπικό από υπόλοιπες αλλά περισσότερο κρίσμες δράσεις.

Σε λίγη ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, θα «προβάρουν» το νέο μοντέλο έκδοσης ταυτοτήτων, για το οποίο το bloko.gr σας ενημέρωσε στις 9 Ιουλίου ( ΕΔΩ ).

Το πρόγραμμα που τρέχει όμως και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, θα βελτιώσει κατά πολύ και την εικόνα της αστυνομίας, αλλά και τη σχέση της με τον πολίτη.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr τα νέα επτεύγματα αναμένεται να προέλθουν μέσα από την αγορά του νέου ΑΣΑΔΑ (αυτόματο σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων) σε συνδυασμό με την ψηφιοποίηση των βάσεων δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως αυτών που διατηρεί η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Ήδη ο διαγωνισμός για την προμήθεια του νέου σούπερ συστήματος με τις πολλαπλές εφαρμογές και διαλειτουργικότητα τρέχει, χρηματοδοτείται από την Κοινωνία της Πληροφορικής με προϋπολογισμό δαπάνης περίπου 7.000.000 ευρώ.

Στο σύστημα αυτό που πρόκειται να έχει υπερδεκαπλάσιες δυνατότητες και χρήσεις απ” ότι το σημερνό, θα «πατήσουν» περίπου 250 Police Scan και Live Skan με τα οποία θα εφοδιαστούν όλες οι διευθύνσεις, οι υποδιευθύνσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας και όταν θα γίνεται μια προσαγωγή, θα δακτυλοσκοπείται επιτόπου με σκανάρισμα ο ύποπτος και εάν διαπιστωθεί από την ηλεκτρονική βάση- εθνικό ότι διώκεται με κάποιο καταδιωκτικό έγγραφο, αυτό θα εκτυπώνεται, θα γίνεται επιτόπου φωτογραφική λήψη και ο ύποπτος, με το διαβιβαστικό δελτίο και το δελτίο διαπραχθέντος αδικήματος, θα οδηγείται κατευθείαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αντί της χρονοβόρας σήμερα μεταγωγής του στη ΔΕΕ για τις περαιτέρω διαδικαστκές ενέργειες. Ίσως μάλιστα, το ίδιο σύστημα ν” ακολουθηθεί ακόμη και για τις συλλήψεις για βαριά αδικήματα.

Έτσι, πρόκειται να μειωθούν σχεδόν κατά το ήμιση οι μεταγωγές, ενώ το υπερσύστημα θα διαθέτι και άλλες ενεργές λειτουργίες, γιατις οποίες θα σας ενημερώσουμε με σχετικό προσεχές ρεπορτάζ.

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου