ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

H Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη μισθοδοσία ασιτίας των Δόκιμων Αστυφυλάκων

Έπειτα από την επείγουσα, έγκυρη και έγκαιρη ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Χρήστου Συνδρεβέλη, η οποία εστάλει στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 21/11/2013, και δημοσιοποιούσε πρώτος το ηθικό και βιοποριστικό ζήτημα το οποίο ανακύπτει στους Δόκιμους Αστυφύλακες λόγω της πενιχρής μισθοδοσίας του μήνα Δεκεμβρίου,
η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά, εξέδωσε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο ζητά  την παρακράτηση σε δόσεις των 50 € -και όχι εφάπαξ- του ποσού των 250 € που είχε δοθεί στους δοκίμους τον μήνα Ιούνιο για να καλύψουν τα έξοδα εγκατάστασης σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το έγραφο.



Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 314/8/6α


Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 

Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο 
             ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως είναι γνωστό οι Δόκιμοι Αστυφύλακες κατά τη διάρκεια της ετήσιας πρακτικής τους εκπαίδευσης στις Αστυνομικές Υπηρεσίες αμείβονται με το ποσό των 280€ περίπου, που διαμορφώνεται μέχρι τα 400€ εφόσον εργαστούν πενθήμερα και νυχτερινά.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες – καταγγελίες συναδέλφων και οικογενειών Δοκίμων Αστυφυλάκων που περιήλθαν στην Ομοσπονδία, η Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού Α.Ε.Α. θα προβεί με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου στην εφάπαξ παρακράτηση του ποσού των 250 € που είχε δοθεί ως προκαταβολή στους Δόκιμους Αστυφύλακες τον μήνα Ιούνιο, για να καλύψουν τα έξοδα εγκατάστασης σε νησιωτικές περιοχές της χώρας όπου τοποθετήθηκαν για την πρακτική εκπαίδευσή τους. Τούτο εάν συμβεί θα περιάγει αυτούς σε πολύ δεινή οικονομική θέση και δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις τους, αφού οι αποδοχές τους θα διαμορφωθούν σε 100-150 € για το μήνα Δεκέμβριο.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας το ποσό των 250€ να παρακρατηθεί από τους Δόκιμους Αστυφύλακες τμηματικά κατ’ ανώτατο ποσό τα 50€ το μήνα, γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Επισυνάπτεται και σχετική από 21-11-2013 ανοικτή επιστολή συναδέλφου αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία κ. Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου