ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Θετική εξέλιξη για τις κατατακτήριες εξετάσεις από τους απόφοιτους της Σχολής Αστυφυλάκων

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών ( ΑΝ.Α.Σ.Α. ) από κοινού με τους συναδέλφους μας και μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ( Σ.Κ.Α.Υ. ) είχαμε αναδείξει και επισημάνει με ανακοίνωσή μας (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ ), τη διαφαινόμενη αδικία σχετικά με τη μη συμμετοχή των συναδέλφων μας στη διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων, έπειτα από τις αλλαγές που επέφερε το άρθρο 57 του νέου Νόμου 4186/2013 για την Παιδεία.

Έπειτα από συνάντηση του προεδρείου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και διαρκείς ενέργειες από τους συναδέλφους - στελέχη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ανακοινώθηκε επίσημα εχθές  ότι με υπουργική τροπολογία εντός των επόμενων ημερών θα αρθεί η αδικία και οι απόφοιτοι Αστυνομικών Σχολών θα συμμετέχουν κανονικά στις κατατακτήριες εξετάσεις όπως συνέβαινε όλα τα περασμένα χρόνια.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. :


Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 314/8/5α


Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Κατατακτήριες εξετάσεις αποφοίτων Σχολής Αστυφυλάκων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της υπ' αριθ. 605/9/81 από 08-11-2013 ανακοίνωσής μας για τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, σας ενημερώνουμε ότι ακολούθησε νέα επικοινωνία μας για το αίτημα που είχαμε υποβάλλει σε αυτόν όσο και στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ, αναφορικά με τον αποκλεισμό του αστυνομικού προσωπικού από τις κατατακτήριες εξετάσεις για τις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από το Γραφείο του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προωθηθεί ρύθμιση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν κανονικά στις κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας.

  Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να τύχει θετικής έκβασης το αίτημα που υποβλήθηκε πρόσφατα από κοινού και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και την Ένωση Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την άμεση έναρξη της εκπαίδευσης των 580 επιτυχόντων στις Αστυνομικές Σχολές, κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται η ανάγκη για οργανωμένους, ειλικρινείς και κοινούς αγώνες με γνώμονα τον συνάδελφό μας και μόνο αυτόν.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά και μόνο εκεί !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου