ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το πρόβλημα των νυχτερινών ξανά στο προσκήνιο - Πρόταση της ΑΝ.Α.Σ.Α. για την επίλυσή του…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής , με σημερινή της ανακοίνωση κάνει έκκληση στην πολιτική και φυσική ηγεσία για την άμεση λύση του προβλήματος της μη καταβολής νυχτερινής αποζημίωσης στους συναδέλφους μας οι οποίοι παρότι έχουν ξεπεράσει το πλαφόν των 488 ωρών νυχτερινής απασχόλησης συνεχίζουν να διατίθενται σε νυχτερινή εργασία χωρίς καμία αποζημίωση.


Η Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Συνεργασία Αστυνομικών  (ΑΝ.Α.Σ.Α.) έχει ήδη τοποθετηθεί για το παραπάνω ζήτημα με ανακοίνωση της, την οποία είχε δημοσιοποιήσει στις 29/10/2013 και την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, προτείνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για την οριστική επίλυση του προβλήματος .

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. :

Στο αναλυτικό σημείωμα αποδοχών του μηνός Δεκεμβρίου  πολλοί συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι για τον μήνα Οκτώβριο αποζημιώνονται λιγότερες ή και καθόλου ώρες νυχτερινής απασχόλησης από  αυτές που  έχουν εργασθεί .

Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με την υπ αρίθμ 8002/32/204-ε από 2012 Υπουργική απόφαση, και το υπ αρίθμ 8002/32/204-λα από 23-10-2012 έγγραφο Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ,   προβλέπετε πέρα από  ανώτατο όριο  των  ωρών νυχτερινής απασχόλησης το μήνα  16  ή 48 ώρες κατά περίπτωση ,και  ανώτατο όριο  ανά έτος μέχρι   488 ώρες   ( 01-11-2012 έως 31-10-2013) που προφανώς έχουν υπερκαλυφθεί,  και δεν λαμβάνονται υπ ‘όψιν οι παραπάνω ώρες νυχτερινής εργασίας που εργάστηκε το Αστυνομικό προσωπικό και ενώ διατάχθηκε γι αυτό από την υπηρεσία .

Επειδή πλέον ούτε  στα υπανάπτυκτα  κράτη  της Νοτιοανατολικής Ασίας αλλά και τις φυλές της υποσαχάριας Αφρικής δεν προσφέρετε εργασία χωρίς αμοιβή  ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική και φυσική ηγεσία να  δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει,  προκειμένου οι εργαζόμενοι  Αστυνομικοί  να αποζημιωθούν κανονικά για τις ώρες που διατάχθηκαν  για  να εκτελέσουν νυχτερινή εργασία.

Σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το ζήτημα, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι η ένωση μας  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα τους με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ως ΑΝ.Α.Σ.Α. τονίζουμε για μία ακόμη φορά την ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας, αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν στην υπηρεσιακή και όχι μόνο καθημερινότητά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένοντας πιστοί στην πρόταση που έχουμε ήδη καταθέσει (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ ) προτείνουμε τα νυχτερινά να αποζημιώνονται ως αυτό προβλέπεται στο Ν.4024/2011 άρθρο 20, με την παράλληλη θέσπιση υπερωριακής εργασίας που σήμερα δεν υπάρχει, χωρίς όμως πλαφόν στις ώρες, αλλά πλήρη αποζημίωση όλων των νυχτερινών που θα δουλεύουν οι συνάδελφοι.

Ως καινοτομία προτείνουμε την θέσπιση συντελεστή 1,4 με τον οποίο θα πολλαπλασιάζετε η νυχτερινή – αργία – υπερωριακή εργασία για όσους την εκτελούν στο πεζοδρόμιο. Το ωρομίσθιο θα λογίζεται ως το 1/174 του Βασικού Μισθού.

Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου