ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις κατατακτήριες

Έπειτα από τις έντονες και έγκαιρες αντιδράσεις σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα σημαντικό θέμα, για το οποίο ως ΑΝ.Α.Σ.Α. έχουμε τοποθετηθεί και μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις μας εδώ, κατατέθηκε τελικά προσθήκη-τροπολογία που επιτρέπει την συμμετοχή των αποφοίτων Αστυνομικών Σχολών στις κατατακτήριες για εισαγωγή σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. .

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 4, άρθρου το οποίο συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο Νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου ‘Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» του Υπουργείου, οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλές Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη, κατά τις κείμενες διατάξεις, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.

Στην παράγραφο 10, περί «ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, κατηγορία στην οποία υπάγεται η Σχολή Αστυφυλάκων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι..

Τέλος, η ισχύς των παραπάνω ξεκινάει από την έναρξη του ισχύοντος νόμου 4186/2013, δηλαδή την 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι με οργανωμένους και κοινούς αγώνες και οδηγό τον συνάδελφο και μόνο αυτόν μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όλοι μαζί δε χάνουμε ποτέ…

Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου