ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Διαβατηριακός ή Τροχονομικος ο έλεγχος στο Ελ. Βενιζέλος;;

Το καλοκαίρι πέρασε, η επιβατική κίνηση λιγοστευσε, οι συνδικαλιστικές εκλογές έγιναν και ως φαίνεται τον αστυφύλακα δεν τον έχουμε πλέον και τόσο ανάγκη!! Πριν λίγους μήνες του κοβαμε ρεπό και νυχτερινά, τον καλοπιαναμε για να διενεργήσει γρήγορο διαβατηριακο έλεγχο, με κίνδυνο να κάνει λάθος και να εκτεθεί ο ίδιος και σήμερα, που λιγοστευσε η δουλειά τον κατακεραυνώνουμε και εξαντλουμε την αυστηρότητα μας.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα το προ ολίγων ημερών περιστατικό μεταξύ  επιβάτη και μιας νέας συναδέλφου. Εν ολίγοις μια πολίτης, από αυτές που βλέπουν στολή και βγάζουν σπυριά ,ένιωσε μειονεκτικά που περίμενε 2 λεπτά προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος και υποχρεωτικός έλεγχος που διενεργείται σε όλους τους αλλοδαπούς. Αρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, έλεγε ότι γνωρίζει τον πρωθυπουργό, ότι θα μεταθέσει την αστυνομικό, ότι είναι ρεπόρτερ και πολλά άλλα ''επιχειρήματα ''περασμένων δεκαετιών.

Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αξιωματικοί οι οποίοι καθησύχασαν την αλλοδαπή και χωρίς καλά καλά να καταλάβουν τι είχε γίνει άρχισαν να της ζητούν συγγνώμη ''διογκώνοντας ''έτσι τον εγωισμό κ τις παράλογες απαιτήσεις της. Στη συνέχεια και μετά από αρκετή ώρα και αφού πείστηκε η αστυνομικός (ως συνήθως γίνεται) να μην υποβάλει μήνυση για απειλή κ εξύβριση, κάνοντας την ''χάρη'' στην υπηρεσία, όλοι θεωρήσαν  ότι το ζήτημα έληξε κ ότι απλά για μια ακόμη φορά ένας αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη από κάποιον που έφταιγε.

Πόσο λίγα ήξεραν..!

Αυτό που επακολούθησε πιθανόν να πρόκειται κ για παγκόσμια πρωτοτυπία ..!
Δόθηκε ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΊΑ στην αστυνομικό και μάλιστα από αξιωματικό που δεν ήταν παρόν..!! Ούτε Π.Δ.Ε. ούτε τίποτα. Απευθείας κλήση σε απολογία με το αιτιολογικό ότι η αστυνομικός δεν ήταν φιλική και ευγενική κατά τον έλεγχο!! 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο εν λόγω αξιωματικός αντικειμενικά είναι ικανότατος, στο αντικείμενο του κ πιθανολογούμε ότι του μεταφέρθηκαν εσφαλμένα τα ακριβή περιστατικά. 

Επίσης είμαστε σίγουροι ότι ο κ.Ταξιάρχος ,ο οποίος έχει δώσει λύσεις σε ότι έχει προκύψει καθ'όλη την διάρκεια της παραμονής του στο αεροδρόμιο, δεν έχει ενημερωθεί αλλιώς το θέμα δεν θα έφτανε εδώ.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο αστυνομικός δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται συνάδελφοι όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους επειδή κάποιοι πολίτες πουλάνε τρέλα και απειλούν. Πρέπει να αλληλοπροστατευτούμε από τέτοιες συμπεριφορές γιατί στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε έλεγχο σε κανέναν.

Ως εδώ...ας είναι αρχή αυτό το περιστατικό το οποίο θα παρακολουθήσουμε ως το τέλος...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Γιάννης 
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.,
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου