ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών του Δήμου Αθηναίων

Με επιστολή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ζητά την παρέμβασή του, ώστε να ελεγχθεί ανώνυμη καταγγελία.

Σύμφωνα με αυτή, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών «λαδώνονταν», προκειμένου να δώσουν τη λεγόμενη μπλε βεβαίωση, ώστε οι αλλοδαποί να είναι νόμιμοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, η καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του κ. Μιχελάκη αναφέρει ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων), χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης, δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση, αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια...».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου