ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αστυνομικοί και βετεράνοι παίζουν μπάσκετ για το κοινωνικό παντοπωλείο και τους πρόσφυγες, Να είστε όλοι εκεί...

Στο Μαρούσι, στις 5 το απόγευμα σήμερα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Θωμά, οι αστυνομικοί της Βορειοανατολικής Αττικής παραδίδουν μαθήματα κοινωνικού ευ αγωνίζεσθαι και άμιλλας, σε μια περίοδο που η κρίση αποσαρθρώνει δομές, αλλοτριώνει συνειδήσεις και αποκαθηλώνει δικαιώματα.


Με τη σύμπραξη του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και κυρίως τη συνέργεια βετεράνων διεθνών μασκετμπολιστών θα διαγωνισθούν για το ποιος θα πετύχει περισσότερα καλάθια ανθρωπιάς.

Σε μια πόλη που περιβάλλεται από προσφυγικούς Δήμους και γειτονιές και σχεδόν έναν αιώνα μετά, βλέπει τα ίδια συμπτώματα, της φτώχειας, της ανέχειας και των ανέστιων ανθρώπων να τριγυρίζουν σκιές και φαντάσματα και στα δικά της σοκάκια και στους δικούς της δρόμους έχοντας τρομαγμένες ψυχές και απλανές βλέμμα. Αυτό της απελπισίας.

Αυτούς τους ανθρώπους, τον συνάνθρωπο μας δηλαδή, έρχεται να ενισχύσει ο σημερινός αγώνας, καθώς τμήμα από τα ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, καθώς αυτό θα είναι το αντίτιμο της εισόδου, θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο, που στήθηκε και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και στον αλτρουισμό κάποιων επιφανών και αφανών, αλλά σημαντικών σε κάθε περίπτωση ανθρώπων της πόλης. Κι αυτή την προσπάθεια καλείστε να ενισχύσετε, μέσα από τη μέθεξη και τη συμμετοχή στη μικρή αυτή γιορτή.

Πόλη λοιπόν το Μαρούσι που την τριγυρίζει για πάνω από έναν αιώνα το προσφυγικό στοιχείο και ξέρει εκ των πραγμάτων τι σημαίνει αρωγή, φροντίδα και περίθαλψη του δυστυχισμένου, έχει το άλλο μάτι στραμμένο στην ακριτική Ελλάδα και κυρίως στα νησιά, που μαστιγώνεται με τη δυστυχία των ξεριζωμένων. Των σύγχρονων κολασμένων.

Γιατί εκεί θα καταλήξει ένα μεγάλο μέρος των ειδών διατροφής, ρουχισμού και φαρμακευτικής δικής σας βοήθειας και με μέριμνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα καταλήξουν στους έχοντες την ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό υποσημειώνεται ως κομβικά καθοριστική η παρέμβαση του κ. Πατούλη και ως δημάρχου και ως προέδρου της ΚΕΔΕ και ως προέδρου του ΙΣΑ.

Φυσικά, τι να πει κανείς για την ανιδιοτελή προσφορά των παιδιών του μπάσκετ και του προπονητή τους, που πολλές φορές σήκωσαν στις πλάτες τους την εθνική μας υπερηφάνεια ως παίχτες. Τώρα σηκώνουν το ίδιο αγόγγυστα στις ίδιες πλάτες το βάρος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αφήσαμε στο τέλος τους αστυνομικούς. Και όχι δίχως υπολογισμό. Είναι αυτοί που δίνουν τις μάχες στα σύνορα για να κρατηθεί όρθια η αξιοπρέπεια του έθνους, ισότιμη κι αντάξια στους πανάρχαιους ιερούς κανόνες της φιλοξενίας. Και αν υπάρχουν κάποιες καθ' υπερβολήν ασχήμιες, αυτές είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.  

Δυστυχώς, μια πολιτεία και μια Ευρώπη, άφησε πάνω στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. το βάρος και την ευθύνη της διαχείρισης ενός κολοσσιαίου προβλήματος. Και οι αστυνομικοί ανταποκρίνονται. Και το κάνουν πάνω από και πέρα από την θλιβερή εξίσωση και αναγωγή με τους ψαλιδισμένους μισθούς, τα ελλιπή μέσα και την έκθεση στον κίνδυνο.


Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου