ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μετά τον "Μπλε Φίλο" έρχεται και.... η Police TV

Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος (θα εκδίδει όλα τα δικαιολογητικά για τους πολίτες ,όπως άδειες, πιστοποιητικά και άλλα)  η ίδρυση ειδικών Μονάδων Αστυνομικών με ποδήλατο που θα περιπολούν στο ιστορικό κέντρο πόλεων με δίκτυο πεζοδρόμων. (π. χ. Ρόδος, Κέρκυρα, Ναύπλιο κλπ), η ενεργοποίηση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού (στο πλαίσιο του «Μπλε Φίλου») και η λειτουργία για την προστασία των δασών μη-επανδρωμένων αεροπλάνων, είναι μερικές από τις δράσεις που σχεδιάζει για το προσεχές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλο το προηγούμενο διάστημα συνέχισε, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο την υλοποίηση προγραμμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, όσο και το σχεδιασμό δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, με βάση τον κεντρικό του στόχο για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πανούσης.

Συνεχίζοντας λοιπόν αυτήν την πρωτοβουλία σας ενημερώνουμε, τόνισε, για τις δράσεις του υπουργείου το προηγούμενο διάστημα και για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουμε να αναλάβουμε άμεσα:

Κατατέθηκε η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής για τη συμβολή της Αστυνομίας στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας (120 σελ.).

Υπεγράφη (στις 30-7-2015) το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού για κοινές ενέργειες που σχετίζονται με τις εξαφανίσεις, κακοποιήσεις κλπ. παιδιών.

Υπεγράφη συμφωνία Συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης επισκεπτών της Χώρας.
Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Υπεγράφη συμφωνία Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).

Προγραμματίζεται για την Έκθεση της Θεσσαλονίκης λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου (Περιπτέρου), σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με θέμα το «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και η Ασφαλής Χρήση του».

Αυξάνεται η προσφορά χορηγών και χορηγιών στην Αστυνομία και το Πυροσβεστικό μετά από σχετική επιστολή μου για κοινωνική συνεισφορά.

Συνεχίζονται οι επιτόπιες επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (μ.α. Κορωπί, Αίγινα – Αγκίστρι, Αταλάντη) καθώς και σε πόλεις – χωριά όπου είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές (μ. ά Ψαχνά Ευβοίας).

Έχει ανατεθεί σε Καθηγητή του ΕΜΠ η μελέτη για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού αστυνομικού τμήματος.

Μελετάται η ίδρυση ειδικών Μονάδων Αστυνομικών με ποδήλατο που θα περιπολούν στο ιστορικό κέντρο πόλεων με δίκτυο πεζοδρόμων. (π. χ. Ρόδος, Κέρκυρα, Ναύπλιο κλπ).

Μελετάται – στο πλαίσιο του «Μπλε Φίλου» - η ενεργοποίηση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού.

Τίθεται σε λειτουργία για την προστασία των δασών τα μη-επανδρωμένα αεροπλάνα.

Συνεχίζεται η επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων (όπως π. χ. Στην Κόρινθο, στη Χαλκίδα κλπ) προκειμένου να εγκατασταθούν Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Διευρύνονται οι δράσεις του Αστυνομικού της Γειτονιάς, των Ευέλικτων Ομάδων και των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.

Ετοιμάζεται – μαζί με ελληνικές και ξένες φιλοζωικές οργανώσεις – διεθνές συνέδριο για την «προστασία των ζώων από κακοποίηση και την τιμωρία των παραβατών».

Εκκρεμεί σε συναρμόδιους φορείς η έγκριση για την ίδρυση του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Εκκρεμεί σε συναρμόδιους φορείς η ενεργοποίηση του νόμου (2145/93) για τη Δικαστική Αστυνομία.

Προγραμματίζεται πιλοτική εφαρμογή (στο δημοτικό διαμέρισμα Αμπελοκήπων) της νέας αντίληψης για τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης ως θεσμού διαμεσολάβησης.

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τα δέκα Πιλοτικά Αστυνομικά Τμήματα (με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εγκληματολόγο).

Παραδίδονται 226 νέα αυτοκίνητα 4 X 4 για τις αστυνομικές διευθύνσεις και ιδιαίτερα για την ενίσχυση της τροχαίας.

Μελετάται, από νομική άποψη, η αποδοχή χορηγίας 5.000 νέων αυτοκινήτων και επέκτασης του TETRA σε όλη την Ελλάδα (ήδη λειτουργεί στην Αττική).

Μετά τις 24 Αυγούστου αρχίζει:

η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων,

η συζήτηση για την απαλλαγή της Αστυνομίας από τις επιδόσεις εγγράφων (συναρμόδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης),

η συζήτηση για την απαλλαγή της Αστυνομίας από τους αθλητικούς χώρους (συναρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού).

«Θέλω να ελπίζω ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αναχαιτίσουν αυτή τη συνολική προσπάθεια αλλαγής της Ελληνικής Αστυνομίας, στα επίπεδα της οργάνωσης, της λειτουργίας και των αντιλήψεων.

Σε κάθε περίπτωση εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινωνία αισθάνεται τη διαφορά, στέκεται δίπλα μας και στηρίζει την κοινή μας προσπάθεια».

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου