ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ανακοινωση Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Μετά το Αιγαίο, σειρά έχει η Χαλκιδική

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναδεικνύει τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, παρεμβαίνει στα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και προσπαθεί να δώσει λύσεις σε αυτά. Βασιζόμενη σε αυτήν την τακτική εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα αστυνομικά μετρα που λαμβάνονται στην Δ.Α. Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στις Σκουριές.



Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/4/166

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά το Αιγαίο, σειρά έχει η Χαλκιδική



Εγκαινιάζοντας μια νέα τακτική, όσον αφορά, τις παρεμβάσεις μας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, σε τοπικό επίπεδο, όπως είχαμε δεσμευτεί στο πρόσφατο συνέδριό μας, αλλά και παλιότερα, ανταποκρινόμαστε, ως νέο Δ.Σ., θετικά στην πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, και θα βρεθούμε, λίαν προσεχώς, κοντά στους συναδέλφους μας που εδώ και χρόνια βιώνουν τον κίνδυνο, την εργασιακή απαξίωση και την αδιαφορία της Πολιτείας.

Με αφορμή ιδίως τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται είτε θα ληφθούν το προσεχές διάστημα στη Χαλκιδική, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε και να τονίσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η συνεχιζόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην υλοποίηση ή μη της επιχειρηματικής επένδυσης στις Σκουριές, δεν αποτελεί λύση.

Ο Έλληνας Αστυνομικός των 700 ευρώ, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, ως «σάκος του μποξ», για ια επένδυση πολλών εκατομμυρίων και μάλιστα βαλλόμενος πανταχόθεν, ωσάν να είναι αυτός που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.


Η κυβέρνηση –η σημερινή και οι προηγούμενες- όφειλαν να χειριστούν το θέμα με πολιτικούς και όχι αστυνομικούς όρους, αντλώντας διδάγματα από το «μάθημα της Κερατέας» και κυρίως από τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιου είδους χειρισμοί. Εξάλλου, Χαλκιδική, δεν είναι μόνο οι «Σκουριές». Δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια έχουν όλοι οι συμπολίτες μας κι εμείς οφείλουμε όχι μόνο να το διασφαλίζουμε, αλλά και να απαιτούμε μαζί με την κοινωνία να παρέχεται σε όλους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Σε μια πρώτη προσπάθειά μας για την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε πείσμα όσων εστιάζουν μονίμως στην κατασταλτική της δράση, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την τοπική Ένωση τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη, απευθύνοντας προσκλήσεις προς την Κυβέρνηση, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και στους εκπροσώπους της κοινωνίας και των εργαζομένων της Χαλκιδικής, όπου πρόθεσή μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε τη Διοίκηση και τις Αρχές, αλλά να συμβάλλουμε στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί «χθες».


Τέλος, οι Κυβερνήσεις όφειλαν και οφείλουν να συμβάλλουν στην διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, εξοβελίζοντας τη «βία» από τα σχέδιά τους ώστε εξωγενείς και μη παράγοντες, να μην οδηγούν την τοπική κοινωνία σε καταστάσεις που προσομοιάζουν με εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις.




Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. παρεμβαίνει, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. δίνει λύσεις...



Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου