ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Μία λέξη αλλάζει το συνταξιοδοτικό μας μέλλον…

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από ικανοποίηση για την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς έπειτα από την ουσιαστική παρέμβαση του συνδικαλιστικού μας κινήματος απεφεύχθη το νέο νομοσχέδιο το οποίο οδηγούσε στη συνταξιοδοτική λαίλαπα του μνημονίου, με την τροπολογία βόμβα.


Μιλώντας στη γνωστή ιστοσελίδα bloko.gr συνδικαλιστές που θεωρούνται εξπέρ στα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά θέματα, σημειώνουν ότι το 58 έτος ως όριο ηλικίας με την προϋπόθεση της συμπλήρωσης 40 πραγματικών ετών υπηρεσίας, ήταν θηλιά στο λαιμό για μεγάλο αριθμό υπηρετούντων.
Μετά τις παρεμβάσεις όμως επήλθε τροποποίηση της τροπολογίας και άλλαξε η φράση προσδιορισμού από "δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους και 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται οι προβλεπόμενοι στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 του νόμου 3865/2010 χρόνοι" σε "δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας".
Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρχε ανέπαφη η "αρίθμηση"- πρόσθεση της μάχιμης 5ετίας. Πλην όμως στην πρώτη περίπτωση, η υποχρεωτική δηλαδή αποστρατεία μετά το 58ο έτος της ηλικίας, την ακύρωνε ως ευεργετικό μέτρο, ενώ τώρα τη διατηρεί πραγματικά ανέπαφη, οπότε μπορεί να γίνει χρήση.

Πηγή ενημέρωσης : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου