ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στελέχωση Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Με έγγραφο ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, την ενίσχυση - στελέχωση του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου από αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα καθώς οι ήδη υπηρετούντες στην Δ.Α Ρεθύμνου δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές ανάγκες του Νομού.

Ρέθυμνο, 04 Αυγούστου 2015
Προς: 1) Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης /
             Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση Ιωάννη
         2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
         2) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.
             Αντιστράτηγο κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ
Κοιν.: 1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
         2) Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Ν. Ρεθύμνου
Θέμα: «Στελέχωση Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.»
  Αναγνωρίζουμε την σωστή απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος για την επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, το οποίο λειτουργεί ως Σχολή από τον Φεβρουάριο του 1951. 

  Είμαστε όμως αναγκασμένοι να επισημάνουμε ότι...
για τη σωστή λειτουργία του Τμήματος, για να μπορέσει να φιλοξενήσει και να εκπαιδεύσει κατάλληλα τους συνολικά εκατόν είκοσι (120) δόκιμους Αστυφύλακες, που έχει εξαγγελθεί ότι θα εισάγει, πρέπει να στελεχωθεί από τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) αστυνομικούς.

  Όταν το έτος 2012 ανεστάλη η λειτουργία του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου, οι περισσότεροι από το προσωπικό που υπηρετούσαν εκεί, μετακινήθηκαν σε αστυνομικές Υπηρεσίες εντός και εκτός της Δ.Α. Ρεθύμνου. Σήμερα από αυτούς τους αστυνομικούς έχουν εναπομείνει στο Ρέθυμνο, δέκα (10) στον αριθμό, οι οποίοι υπηρετούν στη Σχολή και σε άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ρεθύμνου, ενώ οι υπόλοιποι έχουν συνταξιοδοτηθεί ή μετατεθεί εκτός Διεύθυνσης.

  Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δ.Α. Ρεθύμνου, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, υποφέρουν από υποστελέχωση και δε μπορούν να επωμιστούν το βάρος της οποιαδήποτε μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού, διότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι αδύνατον να λειτουργήσουν και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών του νομού μας.

Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν συνάδελφοι, εκτός Ρεθύμνου, που επιθυμούν να αποσπαστούν στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου, με δικά τους έξοδα, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να επιβαρύνουν μια και μόνο Αστυνομική Υπηρεσία ή Διεύθυνση Αστυνομίας.

  Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να κάνετε όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, να στελεχωθεί από αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα, για την κάλυψη της έκτακτης αυτής ανάγκης, όπως άλλωστε παρόμοια γίνεται με τη στελέχωση των αεροδρομίων τις τουριστικές περιόδους.
eayr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου