ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Θέλουν αστυνομικούς 62 ετών; … του Θεόφιλου Παπαδάκη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έντονη κινητηκότητα στο ασφαλιστικό του κλάδου μας, υπήρξαν ακαριαίες αντιδράσεις από το συνδικαλιστικό κινήμα. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν την σχετική τοποθέτηση για το όλο ζήτημα, του Ειδικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας Θεόφιλου ΠΑΠΑΔΑΚΗ, όπως αποτυπώθηκε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης.
 

“Το Ασφαλιστικό καθεστώς των ένστολων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις ήδη, με το ν. 3865/10, από τον Ιούλιο του 2010 με την Μνημονιακή υπόδειξη της Τρόικας έχει βάλει ως ελάχιστα όρια εργασίας, είτε τα 40 ασφαλιστικά έτη είτε το 60 ως ανώτατο όριο ηλικίας.

Τώρα, σ” αυτη τη χρονική στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση με το νεο ν. 4333/15 να δεχτεί ως ηλικιακό όρια το 62 έτος ηλικίας για το εργαζόμενο στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και στον Στρατό.

Ποιος μπορεί να φανταστεί 60 ετών Αστυνομικό ή Πυροσβέστη ή Στρατιωτικό, απ” οποιαδήποτε θέση εργασίας ή Υπηρεσία και τι άραγε να προσδοκά από αυτόν τον άνθρωπο. Υπενθύμιζω ότι σε αυτές τις υπηρεσίες οι συνάδελφοι μπαίνουμε από τις ηλικίες των 18 ή 19 ή 20 ετών οι περισσότεροι και εύκολα μπορεί να συμπεράνει καποιος ότι μέχρι τα 55 έχουμε ήδη 38 πραγματικά έτη εργασίας και βέβαια, αξίζει να αναφερθεί, ότι η εργασία είναι σε 6ημέρη βάση – όχι σε 5ημέρηβ – ανά εβδομάδα και τα ακατάστατα κυλιόμενα ωραρια εργασίας (απόγευμα, νύχτα, αργίες κλπ). Τέλος, ακόμα το επάγγελμα στα Σωματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, με όλες τις αδικίες που συνεπάγεται αυτή η παράλειψη ολων των κυβερνήσεων.

Όλοι χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Οι αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι ανάλογες με τις αδικίες που μας έχουν κάνει, αλλά, και σημειώνω, πρωτόγνωρες, τέτοιες που δεν θα έχουν ξαναδεί οι κυβερνώντες.”


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος Σ.Κ.Α.Υ.

Πηγή : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου