ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

"Πάει" για υποδιεύθυνση η ΔΙΑΣ- ΔΕΛΤΑ με δικό της κέντρο επιχειρήσεων

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr υπάρχει μια διακριτή απόσταση σε ότι αφορά στο σκέλος της επιχειρησιακής επέμβασης- παρέμβασης.

Στην επικείμενη ωστόσο αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, ή για ν' ακριβολογούμε, στα σχέδια του σχετικού Π.Δ. τα οποία θα παραδοθούν από
τον κ. Πανούση στο νέο υπουργό Δημπόσιας Τάξης ώστε ν' αξιολογηθούν, υπάρχει πρόβλεψη μετά φυσικά από σχετικές εισηγήσεις, οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ ν' "αυτονομηθούν" κατά κάποιο τρόπο από την Άμεση Δράση, με το μετασχηματισμό τους σε υποδιεύθυνση, αλλά κατ' ουσίαν, απευθείας υπαγωγή τους στον Αττικάρχη.
Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, ειδικά μετά την εγκατάσταση του νέου ψηφιακού κέντρου tetra, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερα μέσα σε δύο μήνες, θα υπάρξει διαχωρισμός των κέντρων επιχειρήσεων. Αυτό τον καιρό, με το αναλογικό σύστημα, η διάκριση στις διαβιβάσεις αφορά μόνο στις δυνάμεις που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με όσα επίσης επισημαίνονται, η εμπειρία αλλά και οι αναλύσεις έχουν καταδείξει ως απαραίτητο το διαχωρισμό των συμβάντων κατά αναλογία προτεραιότητας, αμεσότητας και συνεπώς κατά αρμοδιότητα, με κριτήριο - δεδομένο τον χρόνο ανταπόκρισης μοτοσικλετών και περιπολικών.
πηγή-αναδημοσίευση : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου