ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ την 21/08/2015

Συνεδρίασε στις 21 Αυγούστου 2015, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το Διοικητικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας, καθώς και των εκπροσώπων των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, ήτοι οι κ.κ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Αικατερίνη Ιγγλέση, της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόριος Τάσσιος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής Ταξίαρχο κ. Αριστοτέλη Μανωλά.
   Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας και την επίδοση του Ψηφίσματος στους προσκεκλημένους, υπήρξαν θετικές τοποθετήσεις για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Χαλκιδική, ώστε αφενός να εκδηλώσει εμπράκτως τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους μας, αφετέρου δε να αναδείξει ότι το πρόβλημα «Σκουριές» είναι πρωτίστως πολιτικό και κακώς έχει αναμιχθεί σε τέτοια και τόση έκταση η Ελληνική Αστυνομία. Ο Έλληνας Αστυνομικός δεν έχει να χωρίσει τίποτε με τους κατοίκους, αντιθέτως οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους και να προστατεύει τη ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.
   Το γεγονός ότι υπάρχουν φαινόμενα εμφυλιπολεμικών καταστάσεων, στοχοποίηση της Αστυνομίας ως θεσμού, αλλά και ατομικά κατά αστυνομικών και των οικογενειών τους, επιπλέον δε η μη διευκόλυνση αστυνομικών που αιτούνται μετακίνησης για λόγους ασφαλείας, η υπεραπασχόληση δυνάμεων σε αμφιλεγόμενα μέτρα αστυνόμευσης και ασφαλείας, η μη ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας και άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση, εγείρουν μείζον ζήτημα περαιτέρω διακινδύνευσης της ζωής τόσο των αστυνομικών όσο και της ασφάλειας στην περιοχή. Ως εκ τούτου όλες οι πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατοχύρωση της ασφάλειας και η «ειρήνευση» δεν θα επιτευχθούν δια της βίας. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να πάψει να λειτουργεί διχαστικά φοβούμενο το πολιτικό κόστος στη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών και αποφάσεων για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
   Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε την έντονη ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοί μας, την οποία αφουγκραστήκαμε και διακρίναμε στα πρόσωπά τους κατά την περιοδεία μας στα σημεία που εκτελούν υπηρεσία, αλλά και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με την απρόκλητη επίθεση ομάδων διαδηλωτών κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
   Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν και άλλα τρέχοντα ζητήματα, όπου υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για τις ενέργειες που έπραξε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν:
   α) το ασφαλιστικό και οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη Βουλή προκειμένου να αποφευχθεί, την τελευταία στιγμή, η ταφόπλακα της κατάργησης των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και της υποχρεωτικής εισαγωγής κατώτερου ορίου συνταξιοδότησης το 58ο έτος ηλικίας με 40 έτη ασφάλισης και
   β) η ολιγοήμερη παράταση μετατροπής των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης της τέως Αστυνομίας Πόλεων και της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Επαγγελματικό Ταμείο ή την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ. 
   Το Δ.Σ. αποφάσισε, όσον αφορά το ως άνω θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, να καταθέσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών σχετικό φάκελο στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή με δεδομένο ότι, τόσο το Ταμείο, όσο και η ΠΟΑΑΣΑ, επιθυμούν την αυτοτέλεια του Ταμείου και συνεπώς τη διατήρηση του ενιαίου πυλώνα των ενστόλων.
   Επίσης, το Δ.Σ. λόγω της επικείμενης προσφυγής σε πρόωρες εθνικές εκλογές και το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές μας εν σχέσει με την πραγματοποίηση ή μη της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ, θέμα που θα συζητηθεί και με τις Ομοσπονδίες των συναδέλφων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και με τους εκπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη (26/08/2015). 

   Τέλος, μας απασχόλησε το φλέγον θέμα της μη νόμιμης μετανάστευσης και των προσφύγων που κατακλύζουν τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τις βόρειες συνοριακές περιοχές, όπου η Ελληνική Αστυνομία καλείται και πάλι να παίξει το ρόλο της, υποκαθιστώντας άλλες ζωτικής σημασίας κρατικές δομές και Υπηρεσίες. Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, περιόδευσε κατά μήκος των συνόρων, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την τραγική διάσταση του προβλήματος και συνομίλησε με συναδέλφους στην Ειδομένη, την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο, οι οποίοι παραπονέθηκαν για την όλη κατάσταση και εγκατάλειψη που νιώθουν.

            ypografes poasy 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου