ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Tι είπε και τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη του στο Υπουργείο

Με μηνύματα «προς το εσωτερικό της χώρας και προς το εξωτερικό» ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» και δίνοντας το στίγμα του για τον βαθμό … ανοχής και παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων σε ότι αφορά την τήρηση της τάξης, αλλά και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων διαφθοράς, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Με την παρουσία του στο Υπουργείο, ο Πρωθυπουργός, παρείχε στήριξη στον Γιάννη Πανούση, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρών επικρίσεων για την δράση ή την αδράνεια της Αστνυομίας, αναλόγως του πρίσματος που καθένας κρίνει, σε μια σειρά περιπτώσεων το τελευταίο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι», επεσήμανε ωστόσο ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το Κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι Κράτος Δικαίου». 

«H Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων,  ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους. Θέλουμε μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα».

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Πρωθυπουργός είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας, αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα. Ο Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή. Το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε οργανωμένες ομάδες και διαφθορά, τόνισε ότι Πολιτεία και Αστυνομία θα συνεργαστούν υποδειγματικά «για να κάνουμε το βήμα προς μια νέα εποχή», επεσήμανε ότι αυτή «η επίσκεψη έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όραμά μου είναι να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις παρελθόντος»

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «η αστυνομία είναι η εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Αντανακλά τη δημοκρατία σε κάθε χώρα. Στοχεύουμε σε μια αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος και να πετύχουμε μια υγιή σχέση πολίτη - αστυνομικού. Πρέπει να επαναφέρουμε τον αστυνομικό εκεί που χρειάζεται, στη γειτονιά, με σωστή εκπαίδευση».

Τόνισε ακόμη ότι «διάγουμε μια περίοδο κρίσης και κοινωνικών δυσκολιών. Η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ώστε να βρεθούν λύσεις απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των ίδιων των αστυνομικών. Αν λοιπον ο πρώτος άξονας είναι οι όροι εργασίας ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση. Πρέπει να υπάρχει η ασφάλεια του αστυνομικού , γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει η ασφάλεια του πολίτη. Ο τρίτος άξονας είναι το θεσμικό πλαίσιο της Βουλής. Η μεταρρύθμιση, ο εκσυγχρονισμός του ευρωπαϊκού προτύπου. Η υλοποίηση όλων των παραπάνω θα δώσει στην αστυνομία τη θέση που της αξίζει».

Για την διαφθορά στην Αστυνομία

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, θα είναι μηδενική η ανοχή στη διαφθορά και την παρανομία, τονίζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Το γνωρίζω προσωπικά. Πρόθεση όλων μας είναι να κατοχυρωθούν το ήθος και ο σεβασμός».

Σε ότι αφορά την ύπαρξη οργανωμένων θυλάκων στο Σώμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να έχουν πολιτικές πεποιθήσεις. Τέτοια φαινόμενα όπου και αν εμφανιστούν ξανά, θα αντιμετωπιστούν ριζικά. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για την δημοκρατική αστυνομία της. Ζούμε σε μια εποχή με ασύμμετρους κινδύνους. Από τη μια ευδοκιμεί το οργανωμένο έγκλημα και από την άλλη η φτώχεια εξαπλώνεται».

«Η αντίληψη που λέει ότι οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους κακούς και η αστυνομία πρέπει να τους παραβιάζει είναι μια αντίληψη αναχρονιστική και αντιδημοκρατική αντίληψη, αλλά και αναποτελεσματική» δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας πρέπει να κινήστε σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ειρήνης. Εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα συμφωνήσετε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κάνει τη δουλειά της παραβιάζοντας το Σύνταγμα ή κάνοντας κατάχρηση εξουσίας».

Πηγή : Bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου