ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Γιατί μας βρίζουν, αυτοί που θυμήθηκαν ότι είναι συνδικαλιστές 20 ημέρες πριν τις εκλογές;…του Γιώργου Δεληγιώργη

Συνάδελφοι,

Όπως παρατηρείτε, όσο πλησιάζει η 22α Απριλίου, που θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Θεσσαλονίκη, για την ανάδειξη των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πολλοί συνδικαλιστές των δύο άλλων παρατάξεων μας βρίζουν, μας κατηγορούν, μερικές φορές μάλιστα και σε προσωπικό-οικογενειακό επίπεδο!
Αναγέννηση, όχι διαχωρισμός!
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί εμείς δεν διαχωρίσαμε τους Αστυνομικούς σε μάχιμους και μη,
σε κόμματα, σε βαθμούς, σε γυναίκες και άντρες, σε ψηφοφόρους μας και μη,
όλοι είμαστε συνάδελφοι!
Γιατί εμείς φέραμε όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την χώρα, την αναγέννηση του ένστολου συνδικαλισμού!
Στην ύβρη, απαντάμε με δουλειά, στην επίθεση με ενότητα, στον χλευασμό με επιτεύγματα!
Άμεση επικοινωνία, υπηρέτης του εργαζομένου!
Από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας, επιδιώξαμε την άμεση επικοινωνία μεταξύ συνδικαλιστή και εργαζόμενου, την άμεση ενημέρωσή και εξυπηρέτηση των δίκαιων αιτημάτων του!
Γιατί εμείς, αντί να βγαίνουμε φωτογραφίες με τους Διοικητές στα Τμήματα όπου ζούνε πραγματικά έναν εργασιακό μεσαίωνα, καταγγείλαμε, κάναμε πάνω από 100 ερωτήσεις στους Υπουργούς στη βουλή, από την αναδιάρθρωση έως τη παρούσα δύναμη στο Α.Τ. Πανοράματος, για τα μέτρα, το βαθμολόγιο, τον οπλισμό μας, την καθαριότητα των Υπηρεσιών και την υγειονομική προστασία μας, άπειρες για την υλικοτεχνική υποδομή του Σώματος, τα σοβαρά μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που μας απασχολούν, πάντα με σκοπό την βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών και την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, που εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στον κόσμο, από πλευράς αποτελεσματικότητας, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη!
Οι προτάσεις μας προς την ηγεσία άπειρες και πρωτοποριακές!
Βγήκαμε στα κανάλια, στις εφημερίδες και αναδείξαμε τα προβλήματα που μας απασχολούν, προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία!
Φτάσαμε τόσο ψηλά την αιμοδοσία του Σωματείου ώστε να βραβευτούμε, συμμετείχαμε σε όλες τις πορείες και εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, επιδιώξαμε συνεργασία με άλλες παρατάξεις-συνδυασμούς, είτε στη πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Δεν πίνουμε καφέδες στα γραφεία των στρατηγών!
Φυσικά όλα αυτά έγιναν γιατί δεν πίνουμε καφέδες στα γραφεία των στρατηγών μπας και μας κάνουν καμιά μετάθεση, ούτε κουβαλήσαμε τις βαλίτσες Υπουργών, αλλά αντιθέτως κατακεραυνώσαμε τη Διοίκηση για τη συμπεριφορά της, για την αποτελεσματικότητά της, για τις παρανομίες της…και όπως είναι πλέον γνωστό δεν τους αφήσαμε σε ησυχία!
Δεχθήκαμε αναφορές, προφορικές εξετάσεις, μεταθέσεις, ακόμα και αγωγές, αλλά δεν υποχωρήσαμε ούτε στις αξίες, ούτε στα ιδανικά μας!
Ο αδύναμος επιτίθεται, τι ψήφο να ζητήσει;
Ξαφνικά, μετά από 3 χρόνια και 20 ημέρες πριν τις εκλογές, κάποιοι θυμήθηκαν ότι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές!
Άρχισαν να μας βρίζουν, εμάς, τις οικογένειές μας, γιατί;…επειδή προσπαθούμε για το καλύτερο για τον συνάδελφο,
επειδή θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας;
Είναι γνωστό ότι ο αδύναμος επιτίθεται, ποιος είναι αδύναμος;…μα φυσικά αυτός που δεν έχει δείξει κανένα συνδικαλιστικό έργο τα τελευταία χρόνια, αναπαυμένος στη καρέκλα του, μακριά από τους συναδέλφους και τα προβλήματά τους, δεν νοιώθει καλά…
Φοβάται τη ψήφο μας, τη τιμωρία μας για την ανεπάρκεια και την ανυπαρξία του!
Μας τρέμει γιατί, ούτε τα προβλήματά μας γνωρίζει, ούτε μας ξέρει προσωπικά.
Ξέρει μέσα του ότι πρεσβεύει το συνδικαλιστικό τίποτα, τον βολεμένο, αυτόν που όλοι μας οι συνάδελφοι απεχθάνονται.
Είναι αυτός που ντρόπιασε το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια μας και ήρθε η ώρα να τον
αλλάξουμε!
Εμείς σε απάντησή τους, απαντάμε με την ένωση με άλλες δύο παρατάξεις-συνδυασμούς, μακριά από διαχωρισμούς, διενέξεις, στο «Ενωτικό ψηφοδέλτιο Σ.Κ.Α.Υ.-Δύναμη Αναγέννησης-ΑΣΠΙΔΑ»,
γιατί οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας το ζήτησαν!
Γιώργος Δεληγιώργης,
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ., μέλος Σ.Κ.Α.Υ.





Πηγή : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου