ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. - Η ομάδα ΔΕΛΤΑ ενσωματώνεται στη ΔΙΑΣ - Δημιουργείται νέα ομάδα διαδηλώσεων - Δραστικές συνενώσεις τμημάτων

Παρότι πηγές του υπουργείου τόνιζαν μιλώντας στο bloko.gr ότι μέχρι να καταργηθεί κάτι δεν αλλάζει, ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι η μορφή και ο τρόπος αστυνομικής δράσης της ομάδας τείνει να ολοκληρώσει τον υπαρκτό κύκλο της.



Όπως τονίζεται και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το bloko.gr ο υπουργός Δημόσιας Τάξης το περασμένο Σάββατο ( δειτε εδώ ) στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ειδικών υπηρεσιών, η ομάδα ΔΕΛΤΑ προορίζεται να καταργηθεί και να ενσωματωθεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, χωρίς να "πάρει μαζί" της τίποτα απ' όλα όσα διέκριναν και προέβλεπαν την μέχρι τώρα αποστολή και παρουσία της.

Επίσης, σε ότι αφορά στα ΜΑΤ, δεν πρόκειται να καταργηθούν, αλλά ίσως να υπάρξει μικρή μείωση των διμοιριών, καθώς από εδώ και στο εξής ο ρόλος τους θα είναι αμιγώς κατασταλτικός. Θα διατηρήσουν ατόφιο τον εξοπλισμό τους και όταν κάνουν εμφάνιση, αυτό θα γίνεται για να αποκαταστήσουν δια τη βίας τη τάξη.

Για τη διαχείριση των διαδηλώσεων, δημιουργείται νέα ομάδα με τίτλο Ομάδα Επιτήρησης και Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων, που θα στελεχωθεί με αστυνομικούς που θα φορούν μπλε στολή, πηλίκιο και θα φέρουν ράβδο και όπλο ενώ θα φορούν ελαφρύ αλεξίσφαιρο.  Αυτοί θα έχουν εμφανή τα διακριτικά τους.

Σε ότι αφορά στην ΥΜΕΤ, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείται όπως ήταν ο αρχικός σκοπός της ίδρυσης της, στα μέτρα, σε στόχους και στα γήπεδα, ώστε να υπάρξει ανάλογη αποσυμφόρηση της απασχόλησης αστυνομικού προσωπικού από τμήματα.

Σε ότι αφορά στα αστυνομικά τμήματα, ανεμένονται δραστικές συνενώσεις κυρίες στην περιφέρεια, με την προοπτική της στόχευσης που έχει τεθεί, σε αρκετές περιοχές να ενσωματωθούν σε ένα μέχρι και 5 τμήματα που υπολειτουργούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου