ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Για μια Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη χωρίς ιδεοληψίες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία παίρνουν θέση για το επίμαχο θέμα του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης.

Αθήνα, 4 Απριλίου 2015
Αρ. Πρωτ.:200/4/155
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση, οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την έκπληξή τους για το θόρυβο που έχει προκληθεί, δεδομένου ότι τα αναφερόμενα από αυτόν, εδράζονται στις εύλογες απορίες των πολιτών, αλλά και των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και τη διασφάλιση των υπέρτατων αγαθών του πολίτη, χωρίς διακρίσεις και προαπαιτούμενα.

Είναι φανερό, ότι το ερώτημα «τι αστυνομία θέλουμε και για τι τη θέλουμε», που έχει τεθεί με έμφαση από το συνδικαλιστικό μας κίνημα τα τελευταία χρόνια, πρέπει να απαντηθεί όχι με ιδεοληψίες και σκοπιμότητες, αλλά με βάση τα σύγχρονα δεδομένα για μια αντεγκληματική πολιτική και ένα πάγιο δόγμα ασφαλείας, βαθιά προσηλωμένο στις συνταγματικές επιταγές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθόσον ο θεσμός της Αστυνομίας αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο της ασφάλειας όσο και της λειτουργιάς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σταθερός στόχος μας είναι η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας μας, η οποία μέσω των θεσμών που την εκπροσωπούν, δικαιούται και επιβάλλεται να έχει άποψη.

Καλούμε την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα να σκύψουν σοβαρά στα προβλήματά μας και αντί των στείρων αντιπαραθέσεων, να προτάξουν τον ουσιαστικό διάλογο και με το θεσμικό τους κύρος να σηματοδοτήσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις αναγκαίες τομές για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.Πηγή : poasy.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου