ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αστυνομία και αναδιάρθρωση....., του Κώστα Τσιγαρίδα

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε να συντελούνται, και αν όχι να συντελούνται να δημιουργούνται, οι συνθήκες εκείνες για αλλαγές σε διάφορους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας. Ένας από αυτούς είναι και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Οι προτάσεις τόσο από συνδικαλιστικούς φορείς όσο και από το ίδιο το Υπουργείο, για τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα στο οποίο υπηρετούμε, είναι πολλές και θεωρώ οι περισσότερες κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά θα αναφερθώ στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γράφονται και ακούγονται στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στο διαδίκτυο πολλά σχετικά με την επιστροφή αστυνομικών από διάφορους επισήμους στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και διάφορες απόψεις για την αναδιάρθρωση. 

Πράγματι είναι μια θετική εξέλιξη τόσο για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα ήδη αποδυναμωμένα «τμηματάκια» αλλά και για τον πολίτη. 

Αρκεί όμως μόνον αυτό? 

Αρχικά θεωρώ ότι μια πραγματική αναδιάρθρωση θα βοηθούσε να επιλυθούν πολλά θέματα. Συγκεκριμένα θα ήταν καλό να συγχωνευτούν κεντρικές υπηρεσίες, να ελεγχθούν οι οργανικές θέσεις όλων των υπηρεσιών και να εξετάσουμε τις υλικοτεχνικές μας δομές. 

Τα Α.Τ. και Τ.Α. των διάφορων περιοχών θα ήταν σωστό να μείνουν ως έχουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και το προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από την συγχώνευση να διοχετευθεί σε αυτά. 

Τα Τμήματα είναι η πραγματική υπηρεσία επαφής με το πολίτη και αντί να είναι αποδυναμωμένα θα πρέπει να ενδυναμώνονται διαρκώς. 

Επιπλέον διάφορα πάρεργα, όπως ζητήματα που άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπηρεσιών π.χ δημοτικών, πολεοδομικών, ή δικαστικών υπηρεσιών θα πρέπει να σταματήσουν να υφίστανται. 

Ακόμα και η εφαρμογή διατάξεων σχετικά με τα αυτόφωρα οφειλετών δημοσίου και άλλα διάφορα τέτοια θα πρέπει να τελειώνουν. 

Η αστυνομία επιβάλλεται να εργάζεται πάνω στο πραγματικό έγκλημα. 
Η τελευταία μου επισήμανση και η πιο σημαντική, που συνδέεται άρρηκτα με τα προαναφερθέντα έγκειται στις αποσπάσεις- μετακινήσεις των αστυνομικών. 

Θα πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η ισχύουσα νομοθεσία ούτως ώστε οι συνάδελφοι μας να μην μπορούν ούτε να αποσπώνται ούτε να μετακινούνται από την υπηρεσία που τοποθετούνται η μετατίθενται. Ούτε καν για μέτρα στο κέντρο παραδείγματος χάρην. 

Αλλά θα πρέπει εφαρμόζοντας τον παραπάνω Νόμο να παραμένουν στις υπηρεσίες τους και να εργάζονται κανονικά σε κυλιόμενη βάρδια. 

Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί και η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. 

Τότε μόνον θα είναι ικανοποιημένος και ο αστυνομικός αλλά και ο συμπολίτης μας. 

Τα θέματα είναι πολλά. 

Παρόλα αυτά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα μόνο αν πραγματικά το θέλουμε. Η εποχή μας τρέχει με ταχύτητα φωτός. 

Επιβάλλεται να τρέξουμε και εμείς. 

Ας συμμετάσχει λοιπόν η πολιτική και φυσική ηγεσία μαζί με την Ομοσπονδία μας σε έναν σοβαρό διάλογο πάνω στα θέματα που μας αφορούν έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα τόσο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας όσο και για τους συμπολίτες μας.

Χριστός Ανέστη 

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!



Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας 

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου