ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνδικαλιστής ή φίλος; του Γιώργου Χατζίκου.

Πολλές συζητήσεις γίνονται μεταξύ συναδέλφων, σχετικά με τις επερχόμενες συνδικαλιστικές εκλογές και την επιλογή των υποψηφίων συναδέλφων που θα ψηφίσουμε, προκειμένου να ξεχωρίσουν όσοι θα μας εκπροσωπήσουν, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο στα αρμόδια όργανα.


Ακούγονται και αναπαράγονται διάφορες απόψεις τις οποίες θα επιλέξω να μη σχολιάσω, έχοντας σκοπό να εκφράσω μια προσωπική γνώμη, ώστε να προβληματίσει θετικά ίσως και να διαφωτίσει και όχι βεβαίως να κουτσομπολέψει, να μπερδέψει και να απαξιώσει το δικαίωμα συμμετοχής όλων μας στα κοινά του σωματείου.

Το ερώτημα που θα απαντηθεί με δυσκολία από τους περισσότερους ψηφοφόρους που έχουν σαν γνώμονα η επιλογή τους να βοηθήσει τον κλάδο, είναι καταρχήν τι εκπροσωπεί ο καθένας?

Θεωρώ ότι σε μια εποχή που η  ενημέρωσή μας είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη από ποτέ μέχρι τώρα, όπως και ότι η ψευδής είδηση έχει ημερομηνία λήξης, η Σ.Κ.Α.Υ. με την συνεχή και 24ωρη ενημέρωση των συναδέλφων σε όλους τους τομείς που τον αφορούν, έχει στην πόλη μας, τον πρώτο ίσως και τον τελευταίο συνδικαλιστικό λόγο! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η πορεία μας στο κομμάτι <<έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του συνάδελφου>> πιστώνεται αποκλειστικά σε εμάς απλά γιατί μέχρι τη στιγμή της ίδρυσής μας ήταν ανύπαρκτη . . .

Πάμε τώρα σε μια άλλη παράμετρο. ΔΙΕΚΔΙΚΩ! Και εδώ είναι φανερή η διαφορά γιατί τα στοιχεία είναι πολλά και μάλιστα με τρανταχτά παραδείγματα της παρουσίας της Σ.Κ.Α.Υ. σε Μ.Μ.Ε. και φυσικά με τις δεκάδες ερωτήσεις της και αναφορές στη Βουλή.

Παράλληλα με την προηγούμενη διαπίστωση των έμπρακτων μαχητικών διεκδικήσεων, κινείται και το πεδίο των προτάσεων που γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Άρθρα, παρεμβάσεις και forum συνδέουν τη λογική του ‘ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΚΑΕΙ’!

Έχοντας ένα τρίπτυχο ενημέρωσης, διεκδίκησης-σύγκρουσης όταν και όποτε χρειάζεται με τη διοίκηση και γενικότερα με όποιον θίγει τα συμφέροντα του κλάδου μας, αλλά και εφαρμόσιμων προτάσεων, μιλάμε για υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό.

Όλο το προηγούμενο πακέτο είναι ικανό να συνδέσει μέσα από κοινούς αγώνες και μια φιλία μια παρέα κάτι πολύ δυνατό ωραίο και όμορφο!

Σε αντιδιαστολή πάλι με το παραπάνω, μια φιλία δεν προεξοφλεί απαραίτητα και την ταύτιση απόψεων, που θα ήταν ικανή να μας πείσει σε τέτοιο βαθμό ώστε ο φίλος να γίνει και εκπρόσωπος των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα ΕΠΙΛΟΓΗ.

Συνδικαλιστής είναι ο εκλεγμένος που θα ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ τα συμφέροντα του κλάδου. Φίλος είναι το πρόσωπο που, με την συχνή τριβή, σε μια κατάσταση θα γίνει ο πατέρας, η μητέρα, ο σύζυγος, ο αδελφός και πάει λέγοντας. Για να είμαι ακριβέστερος το κριτήριο της επιλογής δε μπορεί να είναι η σκέψη ποιος είναι ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ! Γιατί το ότι όλοι είμαστε συνάδελφοι-αστυνομικοί δεν σημαίνει ότι οι πιο παλιοί, οι πιο μάχιμοι ή οι πιο όμορφοι επειδή τυγχάνει να είναι φίλοι μας θα είναι και οι καλύτεροι εκπρόσωποι μας. Οι πιο διορατικοί, οι πιο έξυπνοι, οι πιο ενημερωμένοι για τα προβλήματά μας, αλλά και οι πιο μεγάλοι μαχητές και με υγιές αντίλογο σε εκείνους που διαχειρίζονται τις λύσεις στα προβλήματά μας, είναι βέβαιο πως μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ γνωστοί, φίλοι και συνάδελφοι να ζυγίσετε και να μετρήσετε όσο πιο ορθά γίνεται την επιλογή-ψήφο σας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι άνθρωποι που θα βγουν μπροστά πρέπει να είναι δυνατοί, γνώστες και αληθινοί απέναντι μας. Χωρίς φανφάρες αλλά με λόγο και πράξεις. Με προοπτική αλλά  χωρίς αλαζονεία. Με προσωπικότητα αλλά χωρίς εγωισμό.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.




Γιώργος Χατζίκος

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης






Πηγή : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου