ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Συνέντευξη κ. Πανούση: Αλλάζουν όλα σε ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, Τμήματα και στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΛ.ΑΣ.

Το υπάρχον σύστημα διάρθρωσης της αστυνομίας και αστυνόμευσης, έχει παραφθαρεί, απαξιωθεί και έχει καταστεί αναχρονιστικό. Αυτό είναι το νόημα των όσων είπε πριν από λίγο στο bloko.gr ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.



Ο κ. καθηγητής εισαγωγικά έσπευσε να δηλώσει ότι έδωσε προσωπική εντολή μόλις ενημερώθηκε για το βίντεο με τη βίαιη προσαγωγή αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες, καθώς τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να κρίνουν, να αμαυρώνουν και να χαρακτηρίζουν τη δημοκρατική λειτουργία 52.000 ένστολων.

Σε ερώτηση του bloko.gr για το εάν προτίθεται ν' αλλάξει κάτι πάνω στο μοντέλο ή στη δομική μορφή της σημερινής αστυνόμευσης, ο κ. Πανούσης αποκάλυψε ότι αλλάζουν όλα σε ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και τμήματα, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις, προσθέτοντας μόνο ότι δεν μιλάμε για κατάργηση, αλλά για αλλαγές ουσίας στη συγκροτηση, διάταξη και λειτουργία.

Σε ότι αφορά στα τμήματα και ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται αναδιάρθρωση με γνώμονα τον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε ποσοστό που θα προσεγγίζει στο 40% της σημερινής δομής, καθώς θα ληφθούν υπόψη τοπικές ιδιαιτερότητες και ειδικό βάρος εγκληματικότητας. 

Τέλος, ο κ. υπουργός αποκάλυψε επισης ότι δεν μπορεί η απονομή του πειθαρχικού Δικαίου να γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, Έχουν ζητηθεί οι προτάσεις από την ΠΟΑΞΙΑ και την ΠΟΑΣΥ είπε, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ανεξάρτητο όργανο με σύνθεση κατά κανόνα δικαστικούς λειτουργούς,.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου